Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Παρέμβαση για τον αγώνα «Ευ αγωνίζεσθαι» στο Κλειστό Πεύκης από την παράταξη Πολίτες σε Δράση

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση σχετικά με την εκδήλωση του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και του Α.Ο. Πεύκης που είχε τίτλο «Ευ αγωνίζεσθαι… χωρίς διακρίσεις» και διεξήχθη την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκης εξέδωσε η δημοτική παράταξη Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων:

Εξαπάτηση, «ρωμαϊκοί θρίαμβοι» και λαθροχειρίες, με αθλητικές εκδηλώσεις ως «άλλοθι»: Αυτά λείπουν από τον Δήμο μας;
Την Τετάρτη 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εντός των ορίων του Δήμου μας -στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πεύκης συγκεκριμένα- εκδήλωση του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. (όπως μας ενημερώνει με πηχυαίους τίτλους στην αρχική του ανακοίνωση), με τη συμμετοχή του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, του Α.Ο. Πεύκης και των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Λυκόβρυσης.
Ένας ακόμη «ρωμαϊκός θρίαμβος» της προέδρου του Ομίλου επί της ουσίας, με τη συμμετοχή όλων των υπολοίπων ως «ντεκόρ» και άλλοθι για την άνευ αρχών, ηθικών φραγμών και ορίων «εκστρατεία» αυτοπροβολής της, με προφανή στόχο την «κατάκτηση» του δημαρχιακού θώκου, δίκην λαφύρου.
Απορούν και εξίστανται όσοι έσπευσαν… αυθορμήτως να την υπερασπιστούν, πώς είναι δυνατόν να αντιτίθεται κανείς σε τέτοιες εκδηλώσεις που «αποθεώνουν» έννοιες όπως αυτές του «Ευ αγωνίζεσθαι», της Ισότητας, του Ανθρωπισμού, της Παιδείας και του Πολιτισμού. Μόνο που η επίκληση των παραπάνω εννοιών από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν μαζί τους -και το διακρίνει κανείς εύκολα- θυμίζει κακόγουστο αστείο. Άλλωστε όπως έχει γράψει και ο μέγας Μπρεχτ «Εκεί όπου η βρωμιά είναι πιο μεγάλη, εκεί ακούς τα πιο μεγάλα λόγια. Μ΄ αν πρέπει τη μύτη σου να φράξεις, πώς θα φράξεις την ίδιαν ώρα και τ΄ αυτιά σου;»
Μετά από αυτή την απαραίτητη κατά τη γνώμη μας εισαγωγή, ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά:
1) Με έγγραφό του στις 3.4.2018, ο Α.Ο. Πεύκης -και όχι ο περιώνυμος Όμιλος- ζήτησε από το ΠΕΑΠ να του παραχωρήσει τον χώρο, προκειμένου «να διεξάγουμε αγώνες μπάσκετ στο κλειστό την Τετάρτη 2-6-2018, από 10.00-14.00 περίπου», όπως αναγράφεται στη σχετική αίτηση.
2) Στις 16.4.2018 με δικό του έγγραφο, το ΠΕΑΠ απαντά και ενημερώνει τον Α.Ο. Πεύκης πως του παραχωρεί τον χώρο τις ώρες που του ζητήθηκαν, για τη διεξαγωγή αγώνων. Όμιλος πουθενά στον ορίζοντα.
3) Στη συνέχεια, όπως μας ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο ένας εκ των προέδρων του Α.Ο. Πεύκης κ. Μακρυνιώτης, προσκλήθηκαν από τον Όμιλο για τη συνδιοργάνωση μιας «γιορτής αθλητισμού» (και όχι των αγώνων που είχαν προγραμματιστεί) κι ενώ η κυρία πρόεδρος «είχε προγραμματίσει έναν άλλο αθλητικό χώρο για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί στην εφημερίδα Χτύπος που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα της Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ