Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Λυκόβρυση: Στο ρέμα της Πύρνας βρέθηκε ο Π. Ιωάννου – Συνάντηση με τους κατοίκους

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με 30 περίπου κατοίκους μετά από πρόσκληση στον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ιωάννου, υπεύθυνο του γραφείου Δημότη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με θεμα την άμεση προστασία του ρέματος της Πύρνας, καθώς και όλη την παραρεματια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί με ΦΕΚ ως περιοχή υψηλού κάλους.

Το ρέμα της Πυρνας είναι ένας τόπος αναψυχής και φυσικού κάλλους, που διασχίζει την περιοχή της Λυκόβρυσης, Πεύκης, Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης. Η παρουσία του νερού σε ένα αστικό οικισμό, αναδεικνύει την πόλη και γίνεται τουριστικός πόλος έλξης, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στη σχετική συνάντηση παρουσιάστηκαν διάφορες προτάσεις, καθώς και προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσα μέτρα προστασίας.

Ως προβλήματα καταγράφηκαν τα εξής:

  1. Αυθαίρετες συνεχείς ρίψεις απορριμμάτων μπάζων κατά μήκος του ρέματος.
  2. Πυκνή βλάστηση εντός του ρέματος, κατάρρευση επιχωματώσεων, κίνδυνος κατολισθήσεων, και φραγή αγωγών.
  3. Παντελή έλλειψη φωτισμού και διακίνηση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  4. Επικινδυνότητα επισκεψιμότητας των περιπατητών κοντά και κατά μήκος του ρέματος.
  5. Μη διαμορφωμένοι χώροι ανάπλασης και ανάδειξης του φυσικού τοπίου.
  6. Εγκατάλειψη της υφιστάμενης εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα και του περιβάλλοντα χώρου

Ως προτάσεις καταγράφηκαν οι παρακάτω:

  1. Καθαρισμός – εξωραϊσμός κατά μήκος του ρέματος, στα πλαίσια του συνολικού προγραμματισμού παρεμβάσεων των ρεμάτων της Αττικής.
  2. Ολοκληρωμένη σύνταξη μελέτης επικυρωμένης οριοθέτησης, αποξήλωσης αυθαιρεσιών, εξυγίανσης υδάτων, καθαρισμός ρέματος και παρεμβάσεις στερέωσης κατά μήκος της κοίτης.
  3. Εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων και φωτισμό καθώς και φύλαξη του από security.

4-5. Τοποθέτηση περίφραξης του ρέματος όπου απαιτείται, επίστρωση των παράλληλων διαδρομών, διανοίξεις για την πρόσβαση των περιπατητών επί του ρεύματος, νέοι χώροι αναψυχής και ανάπλασης του φυσικού τοπίου.

  1. Το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα βρίσκεται δίπλα στο ρέμα διαμορφώνοντας ένα πλάτωμα προαύλιου χώρου του ναού. Υπάρχει συνεργασία και με την Μητρόπολη όπου θα γίνει η ανάδειξη του.

Ο κ. Ιωάννου δήλωσε σχετικά: “Οι όμοροι Δήμοι στο ρέμα, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής πιστεύουμε ότι θα συνεργασθούν για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση επίλυσης προβλημάτων προστασίας και ανάδειξης.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ