Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δωρεά 300 βιβλίων για τα παιδιά του Vityazevo της Ρωσίας από το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην παράδοση 300 τίτλων παιδικής Λογοτεχνίας και Ιστορίας προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Παναγιώτης Ιωάννου προς τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοποντίων «Γοργιππία» του προαστίου Vityazevo του Δήμου Ανάπας Ρωσίας κ. Δημήτρη Σταφιονίδη.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εν εξελίξει αδελφοποίησης των δύο Δήμων και σκοπό είχε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους και την δημιουργία παιδικής Βιβλιοθήκης για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και παράδοσης στην εκεί μαθητική κοινότητα που αποτελείται από Ελληνοποντίους 6ης γενιάς.

Η συγκέντρωση των προς δωρεά βιβλίων επετεύχθη με την βοήθεια Συλλόγων, Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου, καθώς και δημοτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων.

 

 

Στην παράδοση παραβρέθηκαν μέλη της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων και συγκεκριμένα το τακτικό μέλος του ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου μας κα Σοφία Γουναροπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Λυκόβρυσης-Πεύκης «Αριστοτέλης» κ. Θωμάς Παπαζαχαρίου, η Αρχηγός του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Πεύκης κα Ρόζα Ρούσσου, η κα Βάσω Καλλιαντέρη και ο κ. Γεώργιος Τριανταφύλλου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ