Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: “Πράσινο” φως για την ανάπλαση πλατειών και την εκπόνηση μελέτης για το Σ.Α.Π.

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο αιτήσεις χρηματοδότησης προς το Πράσινο Ταμείο εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η πρώτη αίτηση αφορά στο έργο «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης» προϋπολογισμού 652.236,67€ στο πλαίσιο του Μέτρου 1 «Σύνθετες αστικές αναπλάσεις» (υπομέτρο 1.1 “Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου ή δίκτυο αυτών”). Το έργο συμπεριλαμβάνει την αστική ανάπλαση της Πλατείας επί των Ιωαννίνων και Πόντου στην Πεύκη και της Πλατείας Ελευθερίας στη Λυκόβρυση.

Η δεύτερη αίτηση που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή αφορά στην εκπόνηση μελέτης για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), προϋπολογισμού 50.000€ που υποβάλλεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση και Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2022». Τα Σ.Α.Π. έχουν στόχο την εξασφάλιση προσβασιμότητας σε υπαίθριους δημόσιους χώρους του Δήμου και σε δημόσια κτίρια ή τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα στις δύο δημοτικές μας ενότητες. Ιδιαίτερα από το Πράσινο Ταμείο έχουμε επιτύχει τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του προαυλίου του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, που ολοκληρώθηκε, της εγκατάστασης υπόγειων κάδων, που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και του Σχεδίου Φόρτισης Οχημάτων. Επίσης το προηγούμενο διάστημα εγκρίθηκε από την Οικονομική μας Επιτροπή και υποβλήθηκε στο Ταμείο η Δράση «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση Κοινοχρήστων και Κοινωφελών χώρων Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.» προϋπολογισμού 40.000€, ενώ πρόσφατα οι δύο αιτήσεις, που η πρώτη συμπεριλαμβάνει δύο πλατείες, μια σε κάθε δημοτική ενότητα και η δεύτερη αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας. Συνεχίζουμε με την ίδια ορμή να σχεδιάζουμε, να διεκδικούμε και να υλοποιούμε έργα πνοής και ουσίας για το Δήμο μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ