Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ο Π. Ιωάννου σχολιάζει την ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αποχώρηση δημοτικού συμβούλου από το συνδυασμό “Λυκόβρυση – Πεύκη 2020” σχολιάζει ο Αντιδήμαρχος της πόλης, κ. Παναγιώτης Ιωάννου.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του μιλά για τον τρόπο που πληροφορήθηκε για την εν λόγω απόφαση αλλά και για την “σιωπή” που τον κατηγορούν ότι διατηρεί μετά το γεγονός.

Συγκεκριμένα αναφέρει αναλυτικά:

“O tempora, o mores” («Ω καιροί, ω ήθη») αναφώνησε ο Κικέρων στην αρχαιότητα, θέλοντας να κρίνει τα ήθη και τις πράξεις του τότε Ρωμαίου κυβερνήτη της Σικελίας (Gaius Verrus).

Παρέμεινε η φράση ζωντανή ανά τους αιώνες και πάντοτε επίκαιρη, για να καταδείξει τον καιροσκοπισμό και την έλλειψη ηθικών αξιών.

Ρωτήθηκα πρόσφατα από τον τοπικό μας τύπο να σχολιάσω τις πρόσφατες εξελίξεις στα δημοτικά τεκτενόμενα και απάντησα ότι αυτό θα γίνει σε λίγες μέρες, αφού περίμενα να γίνω σοφότερος και να απαντήσω με αίσθημα δικαιοσύνης, έχοντας λάβει νωρίτερα κάποιες ειλικρινείς εξηγήσεις από τέως μέλος του Συνδυασμού μας, Δημοτικού Συμβούλου, που πρόσφατα απεχώρησε.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η όλη κίνηση έγινε με ένα μήνυμα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, το οποίο παραθέτω αυτούσιο:

«Κύριε Παναγιώτη Με όλο το σεβασμό που έχω στο πρόσωπό σας, θα ήθελα να σας το πω πρώτος και να μην χρειαστεί να το μάθετε από κάποιον τρίτο ότι έχω αποφασίσει να γίνω ανεξάρτητος. Σας ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας».

Πέραν αυτού και μετά από τόσες μέρες και ενώ ο τοπικός τύπος, τα κοινωνικά δίκτυα, οι δημότες, οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις και τα μέλη του Συνδυασμού μας αναρωτιούνται τι συνέβη, «πέραν του τάφου σιωπή».

Σιωπή βέβαια ήταν και η πρακτική της όποιας παρουσίας του τέως μέλους επί σχεδόν ενάμιση χρόνο, στα Δημοτικά Συμβούλια ή σε όποια δημοτική δράση.

Ακούστηκαν πολλά για την αποχώρηση αυτή και βέβαια πέραν από τις συγγενικές ευχές για «καλή καριέρα» (sic), στα κοινωνικά δίκτυα, όλα τα άλλα σχόλια ήταν ιδιαίτερα αρνητικά, μιλώντας για «αποστασία», «κίνηση τράνζιτ», «πολιτικά γραμμάτια προς συγκεκριμένο κόμμα ή παράταξη για ανταλλάγματα» κλπ., οι αναρτήσεις αποσύρθηκαν.

Πολιτική καριέρα κάνει κάποιος είτε γιατί έχει κοινωνικό έργο, περιεχόμενο και πολιτικό λόγο, ικανότητα και επαγγελματική ή άλλη εμπειρία να προσφέρει με ανιδιοτέλεια στα κοινά και όχι επειδή το θέλει το οικογενειακό του περιβάλλον.

Η «ανεξαρτητοποίηση» πρέπει να βασίζεται σε πολιτικές εκφρασμένες διαφωνίες και διαφορές, για να μην μετατρέπεται σε «αναξιοπιστία», «ανακολουθία» ή στόχευση «ανταλλαγμάτων».

Το χειρότερο ξεκίνημα για «καλή καριέρα» (πολιτική). Αν οι φιλοδοξίες δεν πηγάζουν από εσωτερικό μέταλλο και αξίες, αλλά βασίζονται στο σπρώξιμο του κοντινού περιβάλλοντος, τότε είναι ανερμάτιστες κινήσεις αιθεροβάμονα υποψήφιου πολιτικού.

Ως εδώ! Καλή επιτυχία και είθε ο νέος χώρος, που θα φιλοξενήσει το τέως μέλος μας, να κερδίσει από την ηχηρή παρουσία, το περιεχόμενο, τις αξίες και τη δράση του.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ