Ελάτε στην παρέα μας

Λαυρεωτικής

Ξεκινά η αποκατάσταση του Φοινικοδάσους Λαυρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπογράφηκε η σύμβαση που αφορά την αποκατάσταση του Φοινικοδάσους Λαυρίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός έχει διαμορφωθεί στα 448.243,57 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Αστική Αναζωογόνηση του Χ.Π. «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το ποσό των 275.306 ευρώ και τη συγχρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου για το ποσό των 172.937,57 ευρώ.

Με την επίβλεψη και τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κας Δήμητρας Πάλλη, ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με την υπ΄αριθμ. 184/2020 σύνταξη μελέτης. Ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 18/12/2020 με απόφαση του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά.

Η ανάπλαση του Φοινικοδάσους περιλαμβάνει την αλλαγή της περίφραξης, την άρδευση και τη χαμηλή φύτευση όλης της έκτασής του καθώς και την προμήθεια φυτοτεχνικού υλικού και φωτιστικών. Ο αστικός εξοπλισμός θα αλλαχθεί εξ ολοκλήρου και θα διαμορφωθεί σύγχρονη πιστοποιημένη παιδική χαρά με την τοποθέτηση κατάλληλων οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

Σε χρονικό ορίζοντα οκτώ μηνών οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Οι προμήθειες και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα από τον ανάδοχο ώστε μέχρι το καλοκαίρι τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες του Δήμου Λαυρεωτικής να μπορούν να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο πάρκο του Φοινικοδάσους.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ