Ελάτε στην παρέα μας

Λαυρεωτικής

«Ένα ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα» – Σεμινάριο για παιδιά στη Χρυσή Τομή Κερατέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα σεμινάριο γνωριμίας με την ελληνική γλώσσα ξεκινά τον Μάρτιο στη Χρυσή Τομή Κερατέας, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού να έρθουν, με διαδραστικό και παιγνιώδη τρόπο, σε επαφή με την ομορφιά της στο πέρασμα των αιώνων.

Το σεμινάριο ξεκινά το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στις 11:30 στο χώρο της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ (Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας) και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Το σεμινάριο υλοποιείται, για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με την Teacherland.gr και με εισηγητές την Ελισάβετ Ζαρολιάγκη και τον Χρήστο Μερεντίτη. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και το σύγχρονο υλικό της ψηφιακής εκπαιδευτικής κοινότητας της Teacherland.gr τα παιδιά θα γίνουν συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι ανακάλυψης ξακουστών, αλλά και άγνωστων πραγμάτων και θαυμάτων!

Θα επισκεφτούν νοερά αίθουσες διδασκαλείων της Αρχαίας Αθήνας και Σπάρτης, θα ανακαλύψουν την σπουδαιότητα των αρχαιολογικών ευρημάτων της Κερατέας, θα γνωρίσουν αρχαία ελληνικά παιχνίδια, ενώ οφθαλμίατροι, γριούλες και δεινοί ρήτορες θα αγορεύσουν σε «αίθουσες» δικαστηρίων για να υπερασπιστούν το δίκαιο. Πλοία των Φαιάκων θα προσαράξουν στον πεζόδρομο του κτιρίου της Χρυσής Τομής και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων θα ζωντανέψει μπροστά τους. Κάπου ανάμεσα σε αρχαίες ελληνικές επιγραφές, ανέκδοτους μύθους του Αισώπου και παλιά γυμνασιακά αναγνωστικά του 1937 θα ακούσουν δείγματα αρχαίας ελληνικής μουσικής και θα κατασκευάσουν τον αυλό του Πάνα. Συνταξιδιώτες τους θα είναι ακόμη, οι ήρωες της Teacherland, Μαργαρίτα και
Αριστείδης, το Ρομποτάκι των Αρχαίων Ελληνικών και ο δάσκαλος Καλλισθένης, άρτι
«αφιχθείς» από την Όλυνθο της Χαλκιδικής.

Το σεμινάριο «Ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα» φέρει τη σφραγίδα της ψηφιακής
εκπαιδευτικής κοινότητας της Teacherland.gr και των καταξιωμένων φιλολόγων και συγγραφέων της, οι οποίοι θα διδάξουν σε αυτό: Ελισάβετ Ζαρολιάγκη [φιλόλογος –
συγγραφέας (ΜA στην Εκπαιδευτική Αξιολόγηση και Αξιολόγηση της Επίδοσης),
Παιδαγωγική συνεργάτης και Συγγραφέας ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για την
Teacherland.gr], Χρήστος Μερεντίτης [φιλόλογος – συγγραφέας, (ΜA στην Εκπαιδευτική Αξιολόγηση, ΜΑ στη Σχολική Ψυχολογία, ΜΑ στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, Συνιδρυτής της Teacherland.gr και Συγγραφέας ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για την ίδια)]. Πολύτιμοι συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή θα είναι οι κυρίες Αλεξάνδρα Νικολίτση (Μουσικός, διδασκαλία Πιάνου και Μουσικής Προπαιδείας. Ειδίκευση στην «Εκτέλεση πιάνου») και Μαρία Πριοβόλου [Μαθηματικός (MSc) – Συγγραφέας (Συνιδρύτρια της Teacherland.gr και Συγγραφέας ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για την ίδια].

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6984912459 – 6984614675 και στο email: [email protected].

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ