Ελάτε στην παρέα μας

Κορυδαλλού

Μετά τις γιορτές ξεκινούν οι τελικές εργασίες για την έλευση του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας Ελευθερίας και η παράδοση της ταυτόχρονα με την λειτουργία του Μετρό στον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο 2019, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη.
Συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της «Αττικό Μετρό» και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και πολυμελής αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών εστίασης της περιοχής. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών για το έργο και το χρονοδιάγραμμά του, ενώ είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις του τόσο με την «Αττικό Μετρό», όσο και με τον εμπορικό κόσμο της πόλης.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η έλευση του Μετρό στον Κορυδαλλό, όπως και στους γειτονικούς Δήμους θα γίνει 2 χρόνια νωρίτερα από τον Πειραιά, ενώ η πλατεία Ελευθερίας όπου κατασκευάζεται ο σταθμός, θα περιλαμβάνει κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, σύγχρονα σιντριβάνια και πράσινο με νέες φυτεύσεις, νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονο φωτισμό καθώς και καθιστικά. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες τη ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου. Επίσης, θα διαμορφωθούν οι νέες συνθήκες κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ελευθερίας.
Μετά από αναλυτική συζήτηση και παρουσίαση όλων των στοιχείων του έργου και με στόχο την συντόμευση και την μικρότερη δυνατή αναστάτωση, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι οι τελικές εργασίες θα ξεκινήσουν στις 15 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου 2019. Στο διάστημα αυτό θα κλείσουν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, ενώ η κίνηση των αυτοκινήτων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα διεξάγεται μέσω περιφερειακών οδών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και Επικοινωνίας, Παύλος Γερακάρης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ