Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κρούσμα κορωνοϊού σε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα – Αναστολή λειτουργίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κρούσμα κορωνοϊού διαπιστώθηκε σε παιδί νηπιαγωγείου στην Καλλιθέα. Άμεσα ενημερώθηκαν όλοι οι γονείς των παιδιών.

Το τμήμα του παιδιού διακόπτει τη λειτουργία του για 14 ημέρες και ακολουθείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές πιστά όλη την προβλεπόμενη διαδικασία για απολύμανση, ιχνηλάτηση, κλπ.

Αυτές είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρούσματος σε νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

•  Ενημερώνεται άμεσα ο διευθυντής/τρια της σχολικής μονάδας και ο ΕΟΔΥ

•  Ο ΕΟΔΥ ή άλλη αρμόδια υπηρεσία σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο επικοινωνεί με τον υπεύθυνο της σχολικής μονάδας για να γίνει η επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση όλων των πιθανών επαφών του κρούσματος (προσωπικού και παιδιών κ.λπ.),

•  Ενδελεχής καθαρισμός και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων που κινήθηκε το κρούσμα.

•  Το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει μετά την παρέλευση τουλάχιστον   10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του.

•  Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της ίδιας ομάδας/τμήματος θα απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες. Για τα απαραίτητα μέτρα στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ ο οποίος/η οποία έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα άτομα ή τμήματα, θα πρέπει να γίνεται ειδική κάθε φορά εκτίμηση κινδύνου.

•  Η ενδεχόμενη απομάκρυνση παιδιών/προσωπικού και άλλων τμημάτων ή και
ολόκληρου του σχολείου θα εξετάζεται κατά περίπτωση ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου που θα προκύπτει κατά την ιχνηλάτηση των επαφών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ