Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή τιμήθηκαν στο Δήμο Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, έγινε μια πολύ σημαντική εκδήλωση στο Δήμο Καισαριανής με τίτλο «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΙ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ».

Ο Δήμος υποδέχθηκε ακαδημαϊκούς που αγαπούν την πόλη  και την ιστορία της όπως: η Αικατερίνη Δημητσάνου – Κρεμέζη, Ομότιμος Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., ο Νίκος Μπελαβίλας, Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος, Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, ο Βάσιας Τσοκόπουλος ιστορικός, ο Σταύρος Σταυρίδης Αρχιτέκτων, Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία για τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά, την κοινωνική ενσωμάτωση και τα πολιτισμικά στοιχεία της περιόδου της εγκατάστασης των προσφύγων στην Αθήνα και τον Πειραιά.

 

 

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος ευχαρίστησε τους ομιλητές τονίζοντας τη σημαντική γνώση που μετέφεραν στους παρευρισκόμενους και την αγάπη τους για την πόλη.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία αφιερωμένη σε μικρασιάτικα τραγούδια από την κομπανία «Ρεμπετίστες»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ