Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Σκυλάκι προς υιοθεσία διαθέτει ο Δήμος Καισαριάνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με παράκληση για υιοθεσία ενός πανέμορφου σκύλου εξέδωσε ο Δήμος Καισαριανής.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Ο μικρούλης ονομάζεται Σωτήρης και είναι διασταύρωση Πεκινουά με Παπιγιόν, περίπου 7.5 ετών.

Ο Σωτήρης κάποτε είχε οικογένεια και σπίτι. Και μια μέρα, πριν ενάμιση μήνα, του πήραν πίσω όλα όσα είχε. Του άφησαν μια κουβέρτα, την τσάντα μεταφοράς του και τα μπωλ. Και από το σπίτι που είχε, σπίτι του έγινε το παγκάκι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου τον έδεσαν.

Τον Σωτήρη ανέλαβε άμεσα ο Δήμος με την μεταφορά του στην συνεργαζόμενη κτηνιατρική κλινική. Η εικόνα του ζώου, έδειχνε ότι τον μικρό τον είχαν «εγκαταλείψει» καιρό πριν. Το τρίχωμα του ήταν γεμάτο τζίφες, τα νύχια του ήταν μακριά και αδούλευτα (ένδειξη ότι το σκυλί δεν έβγαινε συχνά βόλτες). Ήταν αστείρωτος και δεν έφερε microchip. Έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, είναι υγιής, είναι στειρωμένος πλέον και φέρει microchip του Δήμου Καισαριανής.

Ο Σωτήρης βρίσκεται σε προσωρινή φιλοξενία, παρακολουθείται από τον εθελοντή θετικό εκπαιδευτή του Δήμου και ήρθε η ώρα να βρει το νέο του σπίτι, αυτό που του στέρησαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες.

Προσπαθεί να διαχειριστεί όσα του έχουν συμβεί και είναι εμφανώς στρεσαρισμένος αλλά και ευγνώμων σε όσους μέχρι στιγμής τον έχουν φιλοξενήσει. Οι μετακινήσεις μεταξύ φιλοξενιών όμως, δεν του κάνουν καλό. Δένεται πολύ με τον άνθρωπο που εμπιστεύεται αλλά είναι καχύποπτος με το υπόλοιπο περιβάλλον.

Ψάχνουμε έναν έμπειρο κηδεμόνα, που δε θα το βάλει κάτω στην πρώτη δυσκολία, θα του αφιερώσει χρόνο και θα δημιουργήσει μία σταθερή ρουτίνα στη ζωή του, την οποία έχει τόσο ανάγκη. Θα χρειαστεί συνεργασία με εκπαιδευτή σκύλων ώστε να δουλευτούν οι φοβίες του και να καταφέρει να εμπιστευτεί ξανά.

Δεν είναι κατάλληλος για οικογένειες με παιδιά ή άλλα ζώα. Γνωρίζουμε πόσο περιζήτητοι είναι οι μικρόσωμοι σκύλοι αλλά γνωρίζουμε και τις ιδιαιτερότητες του Σωτήρη, οπότε και η επιλογή του κατάλληλου κηδεμόνα θα γίνει με κριτήριο αυτές τις ιδιαιτερότητες για να είναι ευτυχισμένος ο ίδιος και η οικογένεια του φυσικά.
Θα δοθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες υιοθεσίας από τον Δήμο Καισαριανής και κατόπιν επικοινωνίας των υποψηφίων με τον εκπαιδευτή που τον παρακολουθεί ως τώρα.

Αν πιστεύετε ότι είστε εσείς ο άνθρωπος που ο Σωτήρης ψάχνει να εμπιστευτεί για το υπόλοιπο της ζωής του, επικοινωνήστε με τον Δήμο Καισαριανής στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στην σελίδα μας στο FB, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Με αφορμή αυτό το περιστατικό εγκατάλειψης θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στους κατόχους ζώων συντροφιάς τα ακόλουθα: “Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1ζ του νόμου 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς, απαγορεύεται η εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς, δηλαδή, σκύλου, γάτας, σκύλου βοήθειας, σκύλου εργασίας και ζώου θεραπείας.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη, που εγκαταλείπει το ζώο του, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε ζώο, ανάλογα με την σοβαρότητα του αδικήματος.
Αν από την εγκατάλειψη, το ζώο βασανισθεί με πρόκληση έντονου σωματικού πόνου, ή σωματική εξάντληση, επικίνδυνης για την υγεία του, ή αποβιώσει, απειλείται πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ