Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Ημέρες χαράς για τις γειτονιές της Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα γιορτινό τριήμερο πέρασαν οι γειτονιές της Καισαριανής την Παρασκευή 21/12, Σάββατο 22/12 και Κυριακή 23/12.
Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου από νωρίς στο Δημαρχείο της πόλης ήχησαν χαρμόσυνες μελωδίες. Πρώτοι έφθασαν οι μαθητές της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους κο. Αποστόλη Κοπριτέλη, κα. Ντίνα Καλδέλη, κα. Έλενα Κατσαντώνη και τη δασκάλα μουσικής κα. Λώρα Βοβώνη. Οι μαθητές με τη συνοδεία μουσικών οργάνων έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα στο Δήμαρχο Ηλία Σταμέλο, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο τέλος, ο δήμαρχος τους κέρασε γλυκά και ευχήθηκαν χρόνια πολλά για ένα νέο έτος γεμάτο υγεία, ευτυχία και δύναμη.

Στη συνέχεια, μαθητές από τμήματα μουσικής του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Καισαριανής τραγούδησαν συνοδεία των μουσικών τους οργάνων και της καθηγήτριάς τους Χρυσούλα Λάζου τα Κάλαντα, συνεχίζοντας το εορταστικό κλίμα που επικρατούσε στο Δημαρχείο. Την σκυτάλη πήρε το Α ΚΑΠΗ Καισαριανής. Η χορωδία του, κάτω από τη διεύθυνση της χορωδού του κα. Δέσποινας Ευσταθιάδου, έψαλε στο δήμαρχο κάλαντα τα οποία είχαν δημιουργήσει τα ίδια τα μέλη του ΚΑΠΗ και αφορούσαν την τρίτη ηλικία. Ο δήμαρχος τους πρόσφερε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές. Εορταστική επίσκεψη πραγματοποίησε και το Β ΚΑΠΗ Καισαριανής. Τα μέλη του και οι εργαζόμενοι επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο και σε ένα εγκάρδιο κλίμα αντάλλαξαν ευχές και δώρα. Τα κάλαντα ολοκληρώθηκαν με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής. Αφού πέρασαν από τις γειτονιές της Καισαριανής, έκαναν «στάση» στο Δημαρχείο και τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου οι γειτονιές της Καισαριανής έζησαν το δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Στις 18.00 η ώρα στην παιδική χαρά 2ας Μαΐου έγινε προβολή χριστουγεννιάτικων παιδικών ταινιών μικρού μήκους για όλη την οικογένεια, με τη συμμετοχή παιδιών και γονιών μέσα σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα.
Λίγο αργότερα στις 20.00 η στολισμένη πλατεία Αλεξάνδρου στην κάτω Καισαριανή γέμισε με νότες από επιλεγμένα τραγούδια που απέδωσαν με αριστοτεχνικό τρόπο τα μέλη του φωνητικού συνόλου Libro Coro, υπό τη διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή. Το φωνητικό «Libro Coro» αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, είναι μια αυτόνομη αυτοχρηματοδοτούμενη μουσική κολεκτίβα στις γειτονιές του Πειραιά με έδρα τα Ταμπούρια και βασικές δεξαμενές έμψυχου υλικού της τα Καμίνια, τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, την Αγιά Σοφιά, την Καλλίπολη. Η ομάδα έχει ως στόχους το βάθεμα της καλλιτεχνικής παιδείας σε κοινωνικές ομάδες που η σύγχρονη εποχή τις έχει αποκλείσει από κάθε διαδικασία τέχνης χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά της, όπως και την υποστήριξη της μουσικής και των παραστατικών τεχνών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για το τριήμερο ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, όπου το μεσημέρι ο Δήμος Καισαριανής διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλληλεγγύης σε συνδημότες μας και τις οικογένειες τους που στηρίζονται από την Κοινωνική Υπηρεσία και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.
Εκτός από το τραπέζι, τα παιδιά είχαν τη «τιμητική» τους, καθώς μοιράστηκαν σε όλα τους χριστουγεννιάτικα δώρα. Ο Δήμος Καισαριανής ευχαριστεί τους φορείς της πόλης, τους εργαζόμενους στις Δομές, συνολικά όλους όσοι με τη δική τους βοήθεια ο καθένας συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του γιορτινού αυτού γεύματος.
Το ραντεβού για τις εορταστικές εκδηλώσεις ανανεώνεται το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 στις 17.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής η θεατρική ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής μας ταξιδεύει με την θεατρική παράσταση «οι Καλικάτζαροι», ενώ λίγες ώρες μετά στις 21.00 στα Ξύλινα (πάρκο Αη Γιάννη) οι παραμυθάδες θα μας διηγηθούν Παραμύθια για μεγάλους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ