Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Αναβάθμιση γεωτρήσεων στο Δήμο Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Απώτερος σκοπός της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής είναι η αναβάθμιση των 2 γεωτρήσεων της πόλης και η ανάπτυξη του τροφοδοτικού τους δικτύου μειώσουν δραστικά τα 80 ρολόγια της ΕΥΔΑΠ που τόσες δεκαετίες χρησιμοποιούνται για την ύδρευση δημοτικών κτιρίων και πάρκων, με δυσβάσταχτο κόστος στο Δημοτικό προϋπολογισμό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά στοιχεία από τη λειτουργία της γεώτρησης πλησίον της Κατεχάκη:

Εδώ και ένα μήνα η γεώτρηση στο Βλητικό Σταθμό δουλεύει 2,5 ώρες ημερησίως και δίνει 55 κυβικά νερό, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του Βλητικού.

Πριν τη αναβάθμιση, η ανλτία λειτουργούσε 6 ώρες, παρέχοντας 360 κυβικά νερό, ενώ ο Βλητικός χρειαζόταν μόνο 60.

Χάρη στη νέα τεχνολογία, η αντλία λειτουργεί λιγότερες ώρες, καταναλώντας έτσι πολύ λιγότερο ρεύμα, το κόστος του οποίου έχει εκτιναχθεί, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ακριβώς την ποσότητα νερού που χρειάζεται ο σταθμός.

Το σύνολο εξοικονόμησης σε χρήματα, με τις τρέχουσες τιμές αντιστοιχεί σε 33.610,9 € ενώ δεν σπαταλώνται πλέον 300 κυβικά νερό ημερησίως.

Μια επιπλέον εξοικονόμηση της τάξεως του 20% εξασφαλίζεται λόγων του πίνακα inverter. Η ορθή χρήση και πρακτική θα ολοκληρωθεί με τη λειτουργία των αντλιών κατά τις βραδινές ώρες, όταν το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι χαμηλότερο, με την εφαρμογή του βραδινού ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέσω των δύο αυτών γεωτρήσεων υδροδοτούνται το Νεκροταφείο Καισαριανής, η περιοχή του Βλητικού Σταθμού, το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», η Μονή του Αγίου Ιωάννη, το Δημοτικό Πάρκο «Τα Ξύλινα», το Πάρκο της οδού Ανατολικής Θράκης και εν μέρει το Πάρκο του Σκοπευτηρίου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ