Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Συμμετοχή-ρεκόρ στις δωρεάν εξετάσεις για Τεστ ΠΑΠ & Μαστογραφία στο Δήμο Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για Τεστ Παπανικολάου και Μαστογραφία σε περισσότερες από 1000 γυναίκες ολοκληρώθηκε, ύστερα από 3 μήνες, το έργο της ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ στο χώρο στάθμευσης απέναντι από το Δημαρχείο Ιλίου. Η συμμετοχή – ρεκόρ, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, οδήγησε τους υπεύθυνους της μονάδας σε αλλεπάλληλες παρατάσεις στην παραμονή της.

Οι εξετάσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, που υλοποιήθηκε μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη. Τα αποτελέσματα διαγιγνώσκονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα ακόμα πιο σημαντικό. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό της Μονάδας Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης, το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και τους εργαζόμενους στην Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου για την πολύτιμη συνεργασία τους και να διαβεβαιώσω ότι σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, κατά την οποία μια οικογένεια μειώνει τις δαπάνες για τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ο Δήμος μας θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τους αδύναμους πολίτες του.»

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ