Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού ο δήμος Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιλίου πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα κ. Marwan Toubassi, κατά την οποία είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο και Αντιδημάρχους.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της, εκ νέου, ενεργοποίησης του Αυτοδιοικητικού Δικτύου Στήριξης του Παλαιστινιακού Ζητήματος, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Ιλίου.

Ο κ. Toubassi εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμπαράσταση που επιδεικνύει διαχρονικά στο Παλαιστινιακό ζήτημα η Δημοτική Αρχή Ιλίου και μετέφερε την αμέριστη εκτίμηση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud-Abbas και του λαού της Παλαιστίνης για τους πολίτες του Ιλίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζενέτος εξήρε τις δραστηριότητες της Πρεσβείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα σε διπλωματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και επεσήμανε ότι μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ της ΚΕΔΕ, θα θέσει το θέμα της, εκ νέου, ενεργοποίησης του Δικτύου με τη συμμετοχή και νέων Δημάρχων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Ιλίου αδελφοποιήθηκε με την πόλη της Ιεριχούς το 1999 και έκτοτε τους δύο λαούς συνδέουν βαθιά αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης. Το Αυτοδιοικητικό Δίκτυο Στήριξης του Παλαιστινιακού Ζητήματος δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 με σκοπό, μεταξύ άλλων, να ασκήσει την επιρροή του για την αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ