Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Με πορτοκαλί χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας το Δημαρχείο Ιλίου [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το πορτοκαλί χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Νοεμβρίου, φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Ιλίου, με αφορμή την καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος ως μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece.

Το φαινόμενο της βίας είναι καθημερινό και στρέφεται κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ακεραιότητας όσων την υφίστανται, αλλά και κατά της ίδιας της κοινωνίας. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να μεταφερθεί το μήνυμα εξάλειψής της, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, όπου αποτυπώνεται αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η εξάλειψη της βίας, ενός φαινομένου με πολλές μορφές που δε λογαριάζει κοινωνικές τάξεις και μορφωτικό επίπεδο, μας αφορά όλους. Είναι η κοινωνία που πρέπει να ευαισθητοποιηθεί, ώστε να σταματήσουν περιστατικά έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας, εκμετάλλευσης και διακρίσεων. Είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η ουσιαστική ενημέρωση του κοινού που θα μας βοηθήσουν να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο, να απλώσουμε δίχτυ προστασίας στους αδύναμους, να τους κάνουμε να πιστέψουν στον εαυτό τους και να νιώσουν ασφαλείς. Γιατί είμαστε όλοι κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας που οφείλει να ενώσει στόχους, αγώνες και ελπίδες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ