Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Στο Δημαρχείο Ιλίου ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ – Συνάντηση με το Ν. Ζενέτο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Ιλίου ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του, με τον Δήμαρχο Ιλίου, κ. Νίκο Ζενέτο.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, ο Δήμος Ιλίου συνεχίζει τις απολυμάνσεις σε πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομους, κάδους απορριμμάτων, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Έμφαση δίνεται  επίσης, στον καθαρισμό και απολύμανση χώρων έξω από σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία κλπ.

Η συζήτηση ωστόσο επικεντρώθηκε γύρω από το νέο θεσμικό πλαίσιο του νόμου 4412/16 για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, για τον οποίον οι δύο αυτοδιοικητικοί συμφώνησαν ότι αναμένεται να «λύσει τα χέρια» στους ΟΤΑ δίνοντάς τους εργαλεία για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής με αρτιότητα και διαφάνεια.

Επιπλέον, ο κ. Ζενέτος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ για την μεγάλη ανάπλαση στην Λεωφόρο Αγ. Νικολάου, ύψους 5.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να αλλάξει την όψη της πόλης.

Στο τέλος της συζήτησης, ο κ. Ζενέτος ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ η αναμνηστική τους φωτογραφία να είναι μπροστά από την επιγραφική στήλη από το Ιερό του Απόλλωνα τυο Εριθασέου τον 4ο αιώνα π.Χ. και είναι η πρώτη στον κόσμο με οικολογικό περιεχόμενο. Το πρωτότυπο βρέθηκε στο Ίλιον πλησίον του Πύργου Βασιλίσσης και εκτίθεται στο Επιγραφικό Μουσείο Ελλάδας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ