Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 203 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ιλίου, ύστερα από την επιτυχημένη και απόλυτα ασφαλή, διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Ιλίου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε, κατόπιν ραντεβού, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και συνολικά προσήλθαν 214 άτομα. Παράλληλα, η εθελόντρια από τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» Κάτια Χατζηπέτρου παρείχε ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση και προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, γεγονός που στέφθηκε με επιτυχία αφού επτά συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν με εγγραφή και συλλογή δείγματος για τον έλεγχο της ιστοσυμβατότητας τους.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκου Ζενέτος:«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ λόγω της μακράς υγειονομικής κρίσης, το σύστημα υγείας μάχεται για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες απαιτήσεις, αντιμετωπίζοντας τη διπλή πρόκληση να διασφαλίσει την επάρκεια, αλλά και την ασφάλεια του αίματος για ασθενείς που το χρειάζονται. Τα αποθέματα πρέπει να αναπληρώνονται συνεχώς. Επειδή η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας ανταποκρίνεται καθημερινά σε πάρα πολλά αιτήματα συμπολιτών μας, είναι εξαιρετικά σημαντική η διαρκής προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών του Ιλίου, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, για μια ακόμα φορά, για την προσέλευση, τη σταθερότητα, τη συνέπεια και την ανιδιοτέλειά τους απέναντι σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ