Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Δήμος Ιλίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Webinar για τη διαχείριση ανθρώπων με Άνοια

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το Webinar με θέμα «Συμβουλές διαχείρισης και καθημερινότητας, για Φροντιστές Ανθρώπων με Άνοια», το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Εισηγητής ήταν ο πρόεδρος & διευθύνων Σύμβουλος Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος», Ψυχολόγος – Δρ. Γεροντολογίας Κωστής Προύσκας PhD, ο οποίος επεσήμανε ότι όποιος αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός ανθρώπου με άνοια θα πρέπει να αντιλαμβάνεται τις συμπεριφορικές διαταραχές, να αποδέχεται την ιδιαιτερότητα του ηλικιωμένου και να απλοποιεί την καθημερινότητα, χωρίς όμως να αφήνει τον παραλογισμό να επηρεάζει την ποιότητα της φροντίδας.

Παράλληλα, παρουσίασε βασικές αρχές συμπεριφοράς και διαχείρισης σε όσους φροντίζουν έναν ηλικιωμένο με άνοια.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ευχαρίστησε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» για τη συνεργασία, καθώς και τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη ενώ τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες, υπάρχουν τρόποι ώστε οι άνθρωποι με άνοια να αισθάνονται ασφαλείς, δραστήριοι και ανεξάρτητοι: «Το πιο σημαντικό είναι να τους βοηθάμε να διατηρούν την αξιοπρέπειά τους. Μην ξεχνάμε πως εξακολουθούν να έχουν συναισθήματα και αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση, μπορούμε να ελέγξουμε πώς θα ανταποκριθούμε σε αυτήν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ