Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

O Γιώργος Mαστοράκος δημιουργεί νέα δεδομένα στην κούρσα των εκλογών στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανατροπή στο Ηράκλειο Αττικής φέρνουν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, όπου από ασφαλής πληροφορίες, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί ένα νέο ψηφοδέλτιο, αυτό του έμπειρου πολιτικού και με μεγάλη δράση στην αυτοδιοίκηση αλλά και δυναμική, Γιώργου Μαστοράκου.

Ο Γιώργος Μαστοράκος επί τέσσερις τετραετίες στη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου, (1990 – 2006) έχοντας  γράψει ποικίλες σελίδες στην πόλη, με έργα και υποδομές αφήνοντας βέβαια εποχή, δίνει το παρόν σε αυτές τις εκλογές.

Να θυμίσουμε ότι,  έχασε το 2006 από το Σταύρο Γεωργόπουλο και από συνδυασμό συγκυριών, με την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την διάσπαση που είχε υποστεί μια διετία πριν τουλάχιστον, από τον τότε «αντάρτη» της παράταξής του και πολύ φιλόδοξο, σημερινό Δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο.

Ο Γιώργος  Μαστοράκος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με δική του παράταξη από το 2014, ενεργός στα κοινά, μετά την παραφιλολογία που υπήρχε αν θα κατέβει ή όχι με δική του παράταξη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τελικά εβδομήντα πέντε ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, κάνει κινήσεις όπου όλα δείχνουν ότι θα είναι ο ρυθμιστής του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και ο  άνθρωπος που θα ανατρέψει τις προβλέψεις και των πιο αισιόδοξων υποψηφίων. Να θυμίσουμε ότι o πρώην δήμαρχος με μεγάλη αποδοχή σήμερα όσο ποτέ τα τελευταία δώδεκα χρόνια στους πολίτες του Ηρακλείου, είχε αποκομίσει στις προηγούμενες εκλογές πάνω από 1700 ψηφοδέλτια, κάτι που ο σημερινός δήμαρχος πίστευε ότι θα «εισπράξει».

Το ρεπορτάζ δείχνει, να έχει κάνει συναντήσεις με αρχηγούς άλλων παρατάξεων για διευρυμένη συνεργασία, όμως  φαίνεται να μην καρποφορεί καμία.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του με πολλούς υποψηφίους που θέλουν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του, όλοι νέοι σε ηλικία, επαγγελματίες και επιστήμονες, που έχουν διακριθεί και έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τα κοινά και την αναβάθμιση της πόλης.

Σε κλειστό κύκλο ο Γιώργος Μαστοράκος, ένας αποδεδειγμένα ενωτικός πολιτικός, προέβαλε για την απόφασή του αυτή λόγους όπως, το μέλλον της πόλης, τα έργα βιτρίνας που γίνονται, οι μεγαλόπνοες υποσχέσεις για έργα που δεν είναι εφικτά, αλλά και μηνύματα από τους πολίτες για την ανειλικρινή σχέση του νυν δημάρχου με τον κόσμο, όπως και η επόμενη δύσκολη μέρα που φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος, που ζητά υποχρεωτικά συνεργασίες και ο Νίκος Μπάμπαλος δεν έχει μάλλον διάθεση να το καταλάβει.

Επίσης, να σημειωθεί το πολιτικό φλερτ με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φίλανδρο που πρόσφατα αποχώρησε από την παράταξη του Δημάρχου με ηχηρό τρόπο, συν τοις άλλοις, για τον άδικο φόρο (ΦΗΧ) που επιβάλλεται με επιλογή του Νίκου Μπάμπαλου στους Ηρακλειώτες μέσω της ΔΕΗ.

Μια τέτοια κάθοδος δημιουργεί προβλήματα και αλλάζει τις ισορροπίες αφού τα εννιά ψηφοδέλτια, με συμμετοχή τετρακοσίων περίπου υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, όχι μόνο αποτρέπει εκλογή αυτοδυναμίας κάποιας παράταξης, αλλά οριοθετεί την παράταξη που θα καταλήξει πρώτη σε ένα ποσοστό όχι πάνω από 23% υπολογίζοντας και το στατιστικό λάθος.

Βέβαια, η “τράπουλα” θα ανακατευτεί και άλλο τις επόμενες ημέρες και μένει να δούμε ποιος ή ποια από τους υποψηφίους, θα μπορέσει να προβάλει ενότητα και συνεργασία για την επόμενη ημέρα, ποιο θα είναι το ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει, αλλά και να μπορέσει να οδηγήσει την πόλη του Ηρακλείου στην εποχή του “Κλεισθένη”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ