Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Τραυματικές” Δημαιρεσίες για τον Νίκο Μπάμπαλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέτρησε απώλειες στις πρόσφατες εκλογές για την στελέχωση των Επιτροπών του Δήμου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

“Τραυματισμένη” βγήκε από την διαδικασία των Δημαιρεσιών η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής, καθώς οι επιλογές της για την στελέχωση των Επιτροπών του Δήμου είχαν εσωπαραταξιακές διαρροές που πολλοί τις συνδέουν με τους ορισμούς του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, στις έμμισθες θέσεις του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής του νέου του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, καθώς και των μελών που θα στελεχώσουν τις δύο επιτροπές του Δήμου (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής).

“Άρπα κόλλα” εκλογή Προέδρου
Η νευρικότητα της διοικούσας παράταξης φάνηκε ήδη από την εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου λόγω της μοναδικής υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Πέτρου, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν – με πρόσχημα να μη χαθεί χρόνος – ήταν στα όρια του “άρπα κόλλα”.
Μετά την επανεκλογή του κ. Πέτρου ακολούθησαν η εκλογή της επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών, Αιμιλία Τζίβα, στην θέση της αντιπροέδρου ενώ η Κατερίνα Ασημακοπούλου ήταν η πρόταση της παράταξης ΠΝΟΗ Ηράκλειο για να εκλεγεί, ακολούθως, ως γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.
Πρέπει να σημειώσουμε πως η δεύτερη (Γ. Παπαδημητρίου) και η τρίτη (Π. Βλασσόπουλος) σε δύναμη παρατάξεις δήλωσαν πως δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο Προεδρείο.

ž• Να σημειωθεί ότι, ο Γιώργος Πέτρου έχει διατελέσει πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου πέντε χρόνια ήδη και εκλέχθηκε για άλλα 2 από τις τελευταίες δημεραισίες και θα είναι ο μακροβιότερος μέχρι στιγμής πρόεδρος της πόλης.

Απώλειες για την διοίκηση Μπάμπαλου στις Επιτροπές
Στη συνέχεια στελεχώθηκαν οι δύο επιτροπές: Οικονομική και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στις εκλογές, που έγιναν η δημοτική αρχή ήρθε στη δύσκολη θέση να λαμβάνει λιγότερες ψήφους σε σχέση με τους δημοτικούς της συμβούλους που ήταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα (απουσίαζαν οι κ.κ. Δημητρόπουλος και Μπαρμπούνης). Μία εξέλιξη που σε όσους γνωρίζουν τα εσωτερικά της παράταξης μεταφράζεται ως μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον δήμαρχο της πόλης, κ. Νίκο Μπάμπαλο και τις πρόσφατες επιλογές του για τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις έμμισθες θέσεις του δήμου (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Επιτροπών και Δημοτικής Επιχείρησης).
Από εκεί και πέρα στα καθαρά αποτελέσματα της κάλπης:
Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Γιώργος Πέτρου, Γιώργος Οικονομίδης, Μαριάννα Ζούρου από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο Σάκης Μήνας από τη μείζονα μειοψηφία, ο Γιάννης Φίλανδρος από την ΑΚΕΠ και ο Χρήστος Τσουλουχάς από την ΠΝΟΗ.
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Νίκος Σπυρόπουλος, Μαίρη Ιγγλέση, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, Γιώργος Παπαδημητρίου, Μαρία Γαλακτοπούλου, Κατερίνα Ασημακοπούλου.
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι Νίκος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τσεκούρας, Ηλίας Μοσχονάς από την δημοτική αρχή, ο Ηλίας Μπάρμπας από τη μείζονα μειοψηφία, ο Γιάννης Κεσκινίδης από την ΑΚΕΠ και η Κατερίνα Ασημακοπούλου από την ΠΝΟΗ.
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Δημήτρης Δημητρόπουλος, Μαίρη Ιγγλέση, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Δημήτρης Τσαπραζλής, Μαρία Γαλακτοπούλου και Χρήστος Τσουλουχάς.
Για την συμπλήρωση των 9 μελών των δύο επιτροπών απομένουν ακόμα τρία μέλη στην κάθε μία τα οποία, σύμφωνα με το Νόμο, ορίζει ο δήμαρχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ