Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

“Το Ταγκό και η ιστορία του” από τον Άλλο Τόπο Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον πιανίστα, συνθέτη και Πρόεδρο της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας, Παντελή Λεούση, υπό την αιγίδα του  Άλλου Τόπου Επικοινωνίας και Πολιτισμού, με τίτλο:”Το Ταγκό και η ιστορία του”.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 19.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου 18 Α και Νεότητας), με ελεύθερη είσοδο.

Η ομιλία, όπως σημειώνει ο Παντελής Λεούσης, «πραγματεύεται την ιστορία του ταγκό από τη γέννησή του από τους μετανάστες στο Μπουένος Άιρες, το πέρασμά του στα ευρωπαϊκά σαλόνια, τους μεγάλους δημιουργούς που το ανέδειξαν, τις περιπέτειες που υπέστη στη διαδρομή του και την επίδραση που άσκησε στην κλασική μουσική. Τέλος, περιλαμβάνει ξεχωριστό κεφάλαιο στο οποίο γίνεται σύγκριση του ταγκό με τη δική μας λαϊκή μουσική».

Ολόκληρη η ομιλία υποστηρίζεται με οπτικοακουστικό υλικό. Τον ομιλητή παρουσιάζει το επίτιμο μέλος του «Άλλου Τόπου Επικοινωνίας και Πολιτισμού», διακεκριμένος ηχολήπτης, Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Παντελής Λεούσης γεννήθηκε στην Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής το 1938, από Ιταλίδα μητέρα και Αρκάδα πατέρα. Σπούδασε φωνητική μουσική και πιάνο στα ωδεία Ελληνικό, Εθνικό και Αθηνών, εργάστηκε ως επικεφαλής ορχήστρας επί 42 χρόνια και έγραψε πολλά τραγούδια της εποχής του λεγόμενου «νέου κύματος». Έχει διακριθεί σε πολλές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις ως συλλέκτης γραμματοσήμων και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φιλοτελικά
συνέδρια. Υπηρέτησε τον ελληνικό φιλοτελισμό από το 2005 ως Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και από το 2013 μέχρι σήμερα ως πρόεδρός
της.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ