Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Το «Δεν ειμ’ εγώ» του Ξενόπουλου ανεβάζει η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παράσταση «Δεν είμ’ εγώ» του Γρηγόριου Ξενόπουλου ανεβάζει φέτος η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου.

Η συγκριμένη παράσταση είναι η τελευταία δουλειά της αείμνηστης Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση, που απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες.

Αποτελώντας για τρεις δεκαετίες την ψυχή της Θεατρικής Σκηνής του Δήμου, η οποία πλέον τιμητικά έχει το όνομά της, η Βάσω Παπαθεοδώρου – Μπελίτση επιμελήθηκε την παραγωγή και την σκηνοθεσία του «Δεν ειμ’ εγώ», με τον θίασό της να ανεβάζει στο θεατρικό σανίδι την παράσταση, συνεχίζοντας το έργο της αξέχαστης για την πόλη σκηνοθέτιδας.

Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι οι εξής: 21 & 22 Απριλίου 5 & 6, 12 & 13, 19 & 20, 26 Μαΐου – 2 & 3 Ιουνίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο γράφτηκε το 1928. Είναι μια τρίπρακτη φαρσοκωμωδία που αναφέρεται στη ζωή ενός τυπικού, αυστηρού, οικογενειάρχη, και υπερβολικά λογικού καθηγητή ηλικίας 50 ετών ο οποίος ζει ήσυχα κάνοντας τα μαθήματα και τα πειράματά του.

Ο καθηγητής μαθηματικών Πέτρος Παπαπέτρου βγάζει με τη λογική του το συμπέρασμα πως πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του πως είναι δύο άνθρωποι, ο Α και ο Β: ο ένας σοφός, φρόνιμος, εγκρατής, ηθικός κι ο άλλος γλεντζές και παλιάνθρωπος. Το έργο σατιρίζει τους ανθρώπους που βασίζονται πάρα πολύ στη Λογική και πορεύονται μόνο μ’ αυτήν, ενώ για την εκτίμηση των γεγονότων και την εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων, είναι απαραίτητες κι άλλες δυο ανθρώπινες δυνάμεις, η Φαντασία και η Διαίσθηση.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ