Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής για τα δημοτικά τέλη που ψηφίστηκαν στο Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την έγκριση της πρότασής της, η παράταξη “Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής” εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα δημοτικά τέλη που ψηφίστηκαν στο Δ.Σ.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Το δημοτικό συμβούλιο, ενέκρινε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους της Διοίκησης και της Λαϊκής Συσπείρωσης) την πρόταση που κατέθεσε η παράταξη ”Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής ” για στοχευμένες μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη .

Η λογική της πρότασης ήταν

1. Να αυξηθεί ο ειδικός συντελεστής σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πολύ αυξημένη κερδοφορία την περίοδο της πανδημίας, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, και είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές σε απορρίμματα.

(Σούπερ Μάρκετ άνω των 100 τμ, μεγάλες επιχειρήσεις «αλυσίδες» εμπορίας ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών ειδών, ιατρικά εξεταστικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων άνω των 100 τμ, οι ιδιωτικές κλινικές, οίκοι ευγηρίας & υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, εργοστάσια, βενζινάδικα, ξενοδοχεία)

2. Να μειωθεί ο ειδικός συντελεστής

α. σε μικρές επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τεράστια ζημία την περίοδο της πανδημίας (καταστήματα, γραφεία, μικρές επιχειρήσεις κλπ)

β. Σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται από Σωματεία, Αθλητικούς, πολιτιστικούς, Επιμορφωτικούς και τοπικούς συλλόγους με έδρα το Ηράκλειο Αττικής

Η ανταποδοτικότητα και η αλληλεγγύη προϋποθέτουν κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Δίκτυο Πολιτών θα συνεχίσει να συμβάλει στην ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και νοικοκυριών πέρα και έξω απο μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και λογικές.

 

Για το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αιμιλία Τζίβα
Γιώργος Γρηγορίαδης
Φάνη Βελλίδου”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ