Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα σχολεία της πόλης επί τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Διπλή ερμηνεία, ανάλογα με την πλευρά της θέσης των εδράνων του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλείου Αττικής για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία της πόλης, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης που διεξήχθη στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, με πρωτοβουλία της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία, όπως έχουμε σημειώσει και σε πρόσφατα ρεπορτάζ, έχει προκαλέσει ανάλογο γύρο συζητήσεων σε όλους τους δήμους της περιοχής των βορείων προαστίων (δείτε το αντίστοιχο ρεπορτάζ (19/11/2022) για το Δήμο Μεταμόρφωσης).

Για τη μεν μειοψηφία η εικόνα δεν είναι καλή και χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, για τη δε Δημοτική Αρχή τα χρόνια της διοίκησής της γίνεται μια μεγάλη εκστρατεία έργων που ως στόχο έχουν να ανακαινίσουν και να βελτιώσουν τα γερασμένα σχολικά κτίρια του Ηρακλείου. Θέση διατύπωσαν και αρκετοί γονείς, μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, καθώς και εκπαιδευτικοί των σχολείων της πόλης, που παρακολούθησαν την συνεδρίαση, θέτοντας ζητήματα για το εκάστοτε σχολείο, μικρά ή μεγάλα.

 

Τι ισχυρίζεται η αντιπολίτευση

Κοινή συνισταμένη, ότι η κεντρική διοίκηση θα μπορούσε να δώσει περισσότερα χρήματα στους δήμους για να γίνουν ακόμα περισσότερα έργα στα σχολεία, πόσο μάλλον όταν τα περισσότερα από αυτά είναι κτίσματα που έχουν στις πλάτες τους πλέον του μισού αιώνα – κάποια και… ολόκληρο – ζωής.

Διαχωριστική γραμμή, το εάν συγκεκριμένα ο Δήμος δίνει όσα πρέπει. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργο Παπαδημητρίου, η Δημοτική Αρχή πρέπει να αλλάξει προτεραιότητες. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «βεβαίως και πρέπει να κάνει ασφαλτοστρώσεις ο Δήμος, πρέπει όμως πρώτα να έχει δώσει τα κονδύλια που πρέπει για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων του Ηρακλείου. Όπως λάβατε δάνειο για την αγορά του Κτήματος Φιξ, με το οποίο διαφωνήσαμε, έτσι ας προχωρήσει ο Δήμος σε ανάλογο δανεισμό για να τα έργα που οφείλουμε να κάνουμε στα σχολεία».

 

N. Μπάμπαλος: «Έχουμε τον πήχη πάντα ψηλά»

Διαφορετική εικόνα δίνει η διοίκηση, με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, νυν και πρώην, να απαριθμούν εκτενή κατάλογο εργασιών που τα χρόνια αυτής της Δημοτικής Αρχής έγιναν σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου, με κορυφαία, όπως σημείωσαν, τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε αρκετές σχολικές μονάδες, είναι σε εξέλιξη σε τρία σχολεία αυτή την περίοδο και αναμένεται να επεκταθούν σε ακόμα περισσότερα τους επόμενους μήνες.

«Όλοι μας ως γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Και ποτέ, όσα και να κάνουμε, ένας γονιός δεν θα θεωρήσει ότι είναι αρκετά. Για αυτό και εμείς έχουμε τον πήχη πάντα ψηλά, πάντα στοχεύουμε στο παραπάνω. Είναι δύσκολη η προσπάθεια γιατί έχουμε να χειριστούμε κτίρια μεγάλης ηλικίας, κτίρια που είναι καθημερινά ζωντανά με την παρουσία εκατοντάδων παιδιών στο κάθε ένα. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και για τις μικρές, καθημερινές παρεμβάσεις, και για τα μεγάλα έργα. Διεκδικούμε, παλεύουμε, παίρνουμε χρηματοδοτήσεις, διαθέτουμε χρήματα και από το δημοτικό ταμείο, ώστε τα έργα στα σχολεία να είναι συνεχή, ώστε να κάνουμε κάθε χρόνο ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις», σημείωσε στην δική του τοποθέτηση ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ