Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Τα παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πήγαν θέατρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Εθνικό Ποιητή, Διονύσιο Σολωμό, μέσα από τα έργα του, είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των λυκείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που παρακολούθησαν τις θεατρικές παραστάσεις τις οποίες οργάνωσε ειδικά για τους εφήβους το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου. Μέσα στον Μάρτιο, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι τάξεις των λυκείων της πόλης επισκέφθηκαν διαδοχικά την θεατρική σκηνή του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» για να παρακολουθήσουν, φυσικά δωρεάν, την παράσταση – αναλόγιο με αποσπάσματα από τα δύο κορυφαία έργα του Σολωμού, τους Ελεύθερους Πολιορκημένους  και «Η γυναίκα της Ζάκυνθος».

Οι παραστάσεις αποτελούν μια πρωτότυπη σύνθεση σε φιλολογικό σχεδιασμό και σκηνοθεσία του φιλόλογου, συγγραφέα και εικαστικού, Αναστάση Μαδαμόπουλου. Συμμετείχαν με τραγούδια και μουσικά όργανα η Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελάκη (ψυχοθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγός, ψυχοδραματίστρια, ηθοποιός) και ο Βασίλης Μπαράκος (κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, μουσικός, παιδαγωγός).

Από την πλευρά τους τα παιδιά ετοίμασαν και παρουσίασαν πριν από κάθε παράσταση το δικό τους αφιέρωμα στον Εθνικό Ποιητή ενώ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το αναλόγιο επί σκηνής.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν η νεολαία μας ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που τις δίνουμε και, μάλιστα, δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι όλα αυτή η σκοτεινή εικόνα που προβάλλεται στα διάφορα μέσα. Τα παιδιά χρειάζονται σωστή καθοδήγηση και να τους προσφέρεις πράγματα, κάτι που από το δικό μας μετερίζι προσπαθούμε να κάνουμε συνέχεια», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ