Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ο «Τυφώνας» στη Λέσχη Ανάγνωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, με τη συγγραφέα – ειδική παιδαγωγό Όλγα Κέγκου, όπου παρουσίασε το πρώτο της βιβλίο «Τυφώνας» με εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου.

Η συγγραφέας, αφού συστήθηκε με τα παιδιά, παρουσίασε το βιβλίο της σχετικά με την έννοια της δυσλεξίας και των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, μέσα από μια διαδραστική αφήγηση. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη μελοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού. Μια ευφάνταστη, γλυκιά και πλούσια σε πολύτιμα μηνύματα ιστορία!

Η συγγραφέας, μέσα από την πολυετή της εμπειρία και την επιστημονική της εξειδίκευση, προσφέρει ένα εργαλείο αξιοποίησης στην τάξη και στο σπίτι, για παιδιά με και χωρίς δυσλεξία καθώς ενισχύει την συμπερίληψη αλλά παράλληλα και την ενσυναίσθηση σε μικρούς και μεγάλους.

Τι θα συμβεί άραγε την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να γράψει στον πίνακα το όνομά του ο Τόμας; Πώς θα αντιμετωπίσει τον Τυφώνα και ποια θα είναι η στάση της δασκάλας του της κυρίας Αλεξίας; Άραγε, αυτός ο Τυφώνας θα φέρει την καταστροφή ή μπορεί να οδηγήσει τον μικρό μας φίλο σε μια νέα διαδρομή;

Στη συνέχεια, τα παιδιά ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες αναζήτησης των γραμμάτων που ο Τυφώνας-δυσλεξία κατάφερε να αντιστρέψει και συναρμολόγησαν τα μπερδεμένα γράμματα που βρισκόντουσαν κρυμμένα μέσα στα βιβλιοστάσια και σχημάτισαν ομαδικά την λέξη «δυσλεξία».

Τέλος, τα παιδιά ζωγράφισαν τις χρωμοσελίδες από τους κεντρικούς ήρωες του παραμυθιού και κατέγραψαν τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην ιστορία.

Η ιστορία έχει καταφέρει εύστοχα να προσεγγίσει και να πλαισιώσει τη δυσλεξία τόσο αναφορικά με το γνωστικό κομμάτι του παιδιού όσο και αναφορικά με το ψυχοσυναισθηματικό του κομμάτι. «Η δυσλεξία δεν είναι κάτι κακό, ούτε κάτι ανίκανο» ήταν η χαρακτηριστική φράση-μήνυμα που ήθελε να περάσει η συγγραφέας προς τα παιδιά.

Τέλος, μικροί και μεγάλοι δανείστηκαν βιβλία και έφυγαν χαρούμενοι περιμένοντας την επόμενη συνάντησή τους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ