Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο της Βενετίας μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, συμμετείχε με επιτυχία για δεύτερη χρονιά στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο «Η ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η Διαδρομή του από την Αναγέννηση στο Σύγχρονο Πολιτισμένο Κόσμο», που διεξήχθη στη Βενετία από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2019.

Δεκαεπτά μαθητές της Β και Γ Λυκείου συνεργάστηκαν με τις δύο υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Λουκοπούλου Κωνσταντίνα και κ. Καρακολίδου Ελένη για την παρουσίαση της εργασίας με θέμα «Το ιδανικό του homo universalis».  Έναν τέτοιο Άνθρωπο  επιχείρησε να αναδείξει η παρουσίαση της ομάδας των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής.

Το πορτρέτο του Homo Universalis αναδύθηκε μέσα από ένα χορόδραμα στο οποίο μιλούσαν σε πρώτο ενικό σημαντικά αριστουργήματα της Αναγέννησης, όπως ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου, ο Ήλιος του Κοπέρνικου, ο Άμλετ του Σαίξπηρ και η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι, κάτω από τους απαλούς ήχους του Epic Fantasy Celtic Music του Bruhnaville και ολοκληρώθηκε με το πρωτότυπο τραγούδι «Το Ταξίδι» στον κόσμο της επιστήμης και της τέχνης.  Αυτό το ταξίδι χρειάζεται ο σημερινός άνθρωπος στην εποχή της κυριαρχίας της τεχνολογίας και της ηθικής κρίσης. Γιατί οι κομματιασμένες γνώσεις που έχει, όχι μόνο δεν οδηγούν στην κριτική σκέψη, αλλά και τον απομακρύνουν από την προσπάθεια κατάκτησης του ορθού λόγου.

Η παρουσίαση της εργασίας των παραπάνω μαθητών έγινε στην κεντρική αίθουσα του Hilton στο Μέστρε την 30η Νοεμβρίου 2019, παρουσία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, κ. Νικολάου Κούκη και άλλων μελών της εν λόγω Οργανωτικής Επιτροπής, παρουσία επίσης της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, κας Αναστασίας Γκίκα και πλήθους εκπαιδευτικών και μαθητών σχολείων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Κωνσταντινούπολης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Βενετία, οι μαθητές άδραξαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε σημαντικές πόλεις της Αναγέννησης, την Πάντοβα, τη Βενετία και τη Βερόνα και Φεράρα, συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ