Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Συνεχίζονται οι διακρίσεις μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

ΒΡΑΒΕΥΣΗ  στο πλαίσιο του  Διεθνούς  Μαθητικού  Διαγωνισμού  Οπτικοακουστικής Δημιουργίας της ΕΡΤ «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»
Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως  και την ΕΡΤ η Τελετή Βράβευσης των μαθητών των σχολείων, που διακρίθηκαν  συμμετέχοντας στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας της ΕΡΤ «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».
Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ ΑΕ για τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.
Το σχολείο κατέκτησε τη 2η θέση  στην κατηγορία ταινιών διάρκειας 30 λεπτών σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Ομογένειας, με τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους «Πώς απ΄ τα μέρη μας;» , που αναφέρεται στη μετανάστευση και το προσφυγικό, θέματα  που ευαισθητοποιούν  όλες τις κοινωνικές ομάδες ενισχύοντας το  αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euroscola
Το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής συνεχίζοντας  για τέταρτη  χρονιά τις επιτυχίες του στο πλαίσιο διάκρισης μαθητών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euroscola, συγχαίρει τους τρεις μαθητές του, Αντώνη Σκλάβο, της Β Τάξης, Μαρία Ελένη Φωτοπούλου  και  Ελένη  Πατερέλη,  της Γ τάξης, που επελέγησαν μετά από  γραπτό διαγωνισμό μεταξύ μαθητών της Β και Γ τάξης όλων των λυκείων της Περιφέρειας Αττικής,  προκειμένου να εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Στο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών EUSO 2020
Το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής συγχαίρει τους τρεις μαθητές του Δημήτρη Τόλιο, Γιώργο Ισόπουλο και Δήμητρα Ζουρνατζή  της Β τάξης, που κατέκτησαν το 2ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ