Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Στα δικαστήρια η “ένοχη σιωπή” του Νίκου Μπάμπαλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τελεσίγραφο της παράταξης “ΑΚΕΠ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” προς τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής που συνεχίζει να παίζει κρυφτό 

Στις αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές Αρχές ανακοίνωσε πως θα προσφύγει η παράταξη της “ΑΚΕΠ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, αν συνεχίσει να μην απαντά ο δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μπάμπαλος στο ότι με απόφαση του Δ.Σ. της δημοτικής Ραδιοφωνίας, στέλεχος της Εταιρείας ορκωτών ελεγκτών που διενεργεί τον υποχρεωτικό έλεγχο στο Ραδιόφωνο είναι και ο εκπρόσωπος άλλης εταιρείας στην οποία το Ραδιόφωνο έχει αναθέσει την λογιστική υποστήριξή του.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της “ΑΚΕΠ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” με τίτλο “ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ. Νίκος κερνάει και Νίκος πίνει” σημειώνεται αναλυτικά: “Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από την στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας (www.xtypos.gr) η είδηση ότι με απόφαση του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης Ραδιοφωνίας (94 FM), στέλεχος της Εταιρείας ορκωτών ελεγκτών που διενεργεί τον υποχρεωτικό έλεγχο στο Ραδιόφωνο είναι και ο εκπρόσωπος άλλης εταιρείας στην οποία το Ραδιόφωνο έχει αναθέσει την Διοικητική, Λογιστική, Φοροτεχνική Υποστήριξή του, γεγονός που δημιουργεί δεκάδες θέματα, όχι μόνο ηθικής τάξης και δεοντολογίας αλλά και νομικά.
Θεωρούμε το θέμα πάρα πολύ σοβαρό.
Κύριε Δήμαρχε,
σας θυμίζουμε ότι στην δημοτική επιχείρηση Ραδιοφωνίας έχετε προβεί σε επιλεκτικές απολύσεις εργαζομένων, δήθεν για περιορισμό του κόστους και, εν συνεχεία, σε σειρά νέων συμβάσεων, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν πολιτικούς σας φίλους αλλά και παλαιότερους υποψήφιους της παράταξής σας.
Σας θυμίζουμε επίσης ότι μόλις πρόσφατα απορρίψατε το απολύτως εύλογο αίτημα σχεδόν σύσσωμης της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να αναρτά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η δημοτική επιχείρηση Ραδιοφωνίας αλλά και η ΚΕΑΕΔΗΑ το σύνολο των δαπανών που κάνει, τουλάχιστον για την προεκλογική περίοδο.
Τα παραπάνω, σε συνάρτηση με το ενδεχομένως «προβληματικό» ή μη νόμιμο των ελέγχων στην δημοτική επιχείρηση Ραδιοφωνίας δημιουργούν τεράστιο ζήτημα ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ στην λειτουργία του Ραδιοφώνου.
Σε ότι αφορά το σοβαρότατο θέμα της νομιμότητας και της τήρησης της δεοντολογίας των – υποχρεωτικών – ελέγχων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, περιμέναμε υπομονετικά να δώσετε κάποια εξήγηση ή κάποια απάντηση.
Το θεωρούσαμε αυτονόητη υποχρέωσή σας…
Δεν το κάνατε.
Δεν μας εκπλήσσουν πλέον τα δημοκρατικά σας αντανακλαστικά, ούτε η έλλειψη αντίστοιχης ευαισθησίας σε θέματα διαφάνειας.
Επαναφέρουμε λοιπόν εμείς το παραπάνω ερώτημα και σας ρωτάμε ευθέως: Είναι αλήθεια ότι στέλεχος της Εταιρείας ορκωτών ελεγκτών που διενεργεί τον υποχρεωτικό έλεγχο στο Ραδιόφωνο είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος άλλης εταιρείας στην οποία το Ραδιόφωνο έχει αναθέσει την Διοικητική, Λογιστική, Φοροτεχνική Υποστήριξη του;
Αληθεύει δηλαδή ότι στέλεχος της Εταιρείας που ελέγχει, με δική σας απόφαση, είναι αυτός που έχει αναλάβει την λογιστική υποστήριξη του Ραδιοφώνου;
Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας…
Στην απευκτέα περίπτωση που και πάλι δεν την λάβουμε, επειδή το θέμα αφορά σοβαρό ζήτημα διαφάνειας, άρα και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, επιφυλασσόμαστε να αναζητήσουμε το τι έχει συμβεί, διαβιβάζοντας, άμεσα, το ερώτημα και το θέμα στις αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές Αρχές.
ΑΚΕΠ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Παντελής Βλασσόπουλος.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ