Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Σε πλήρη ετοιμότητα για την επαναλειτουργία τους τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι επίσημο πια πως σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και της επιστημονικής ομάδας των λοιμωξιολόγων, από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία αλλά και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως όσον αφορά το Δήμο Ηρακλείου Αττικής τα σχολεία είναι πλήρως έτοιμα για την επανέναρξη της λειτουργίας τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος έχει ετοιμάσει τις σχολικές μονάδες (καθαρισμοί, απολυμάνσεις), έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά προστασίας (αντισηπτικά κτλ) και έχει οργανώσει τον μηχανισμό της καθαριότητας για να καλύπτει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της πόλης έχουν στην διάθεσή τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς τις μάσκες προστασίας που έφτιαξε με δική του πρωτοβουλία ο Δήμος.
Μάλιστα, τα παιδιά του νηπιαγωγείου θα κάνουν μάθημα σε καινούργιες αίθουσες διδασκαλίας, το προηγούμενο διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων τοποθετήθηκαν νέες προκατ αίθουσες στις αυλές των επιλεγμένων από το Υπουργείο νηπιαγωγείων, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής. Οι νέες αίθουσες διαθέτουν όλα τα απαραίτητα (θέρμανση, τουαλέτες κτλ), ενώ έχουν εγκατασταθεί με όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας για τα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ