Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Πρόταση από τον Κυριάκο Κουτρούλη στον Γ. Πατούλη για το γήπεδο της Πρασίνου Λόφου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραδόθηκε σήμερα πρόταση της ΠΝΟΗΣ για το γήπεδο της Πρασίνου Λόφου, στον κ. Περιφερειάρχη Αττικής – Ζητήθηκε η προσωπική του παρέμβαση.

ΠΡΟΣ
Τον κο Περιφερειάρχη Αττικής
Κοιν: κα Αντιπεριφερειάρχη  Βορείου Τομέα
ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο Πρασίνου Λόφου Δήμου Ηρακλείου Αττικής»

Κε Περιφερειάρχα
Εδώ και είκοσι μήνες περίπου με προγραμματική σύμβαση που συνήφθη μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής , η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την χρηματοδότηση της αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Δήμου μας , που βρίσκεται επί της οδού Πρασίνου Λόφου.
Το έργο επρόκειτο να παραδοθεί σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών, όπως είχε διαβεβαιώσει η δημοτική αρχή όλους τους ενδιαφερομένους.
Λόγω αστόχων ενεργειών , που δεν αποτελούν θέμα της παρούσης, το έργο αυτό δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα αν και έχουν παρέλθει είκοσι μήνες περίπου, με αποτέλεσμα 500 οικογένειες του Δήμου μας με παιδιά  και τα ποδοσφαιρικά αθλητικά σωματεία μας να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά για να αναζητούν άλλους χώρους σε όμορους δήμους για να προπονηθούν ή να διεξαγάγουν αγώνες και με κίνδυνο να διακοπεί η ανοδική πορεία τους λόγω έλλειψης ουσιαστικά έδρας.
Πριν από δέκα ημέρες περίπου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας και παρουσία ισχυρής αντιπροσωπείας αθλουμένων  και κυρίως παιδιών ο κος Δήμαρχος Ηρακλείου και η περιφερειακή σύμβουλος κα Φωτεινή Νταλιανη μας ανακοίνωσαν ότι συμφωνήθηκε με την Περιφέρεια και τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο , ο τελευταίος να παραιτηθεί από το έργο και το υπόλοιπο της αμοιβής του , πλην όμως η λύση της σύμβασης θα επέλθει μετά από δίμηνο και έτσι θα μπορέσει πλέον ο Δήμος να εκτελέσει το έργο με δικές του δαπάνες.

Κε Περιφερειάρχα
Αντιλαμβάνεστε ότι και η παρέλευση του διμήνου και η διαδικασία για την εκτέλεση του έργου από τον Δήμο είναι μια επιπλέον χρονική καθυστέρηση και μια μη πλέον ανεκτή ταλαιπωρία για τις ανωτέρω οικογένειες και τα αθλητικά σωματεία , οι οποίοι πλέον δεν έχουν καμία χρονική και οικονομική αντοχή και δικαίως απαιτούν άμεση λύση.
Θεωρούμε ότι εφόσον όντως έχει επέλθει η ανωτέρω συμφωνία για την λύση της σύμβασης ότι θα μπορούσε να υπογραφεί άμεσα συμφωνία μεταξύ του εργολάβου, της Περιφέρειας και του Δήμου , με την οποία ο εργολάβος να παραδίδει άμεσα το εργοτάξιο στο Δήμο, ώστε ο τελευταίος να εγκαταστήσει  άμεσα εργολάβο για την αποπεράτωση του έργου και την αποτροπή περαιτέρω ταλαιπωρίας των αθλουμένων και όταν παρέλθει το δίμηνο η σύμβαση θα λυθεί και τυπικά.
Για τον λόγο αυτό ΖΗΤΑΜΕ  την άμεση προσωπική σας παρέμβαση προς όλους τους εμπλεκομένους ώστε να παραδοθεί άμεσα το εργοτάξιο του γηπέδου στο Δήμο για να εκτελεστεί το έργο και να σταματήσει η ταλαιπωρία τόσων οικογενειών και  κυρίως των παιδιών μας. .

Ηράκλειο 28/1/2020
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ