Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Ξεκινούν ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους εποχιακούς ψεκασμούς και τις λοιπές απαιτούμενες δράσεις για τον περιορισμό του πληθυσμού των κουνουπιών κατά την θερινή περίοδο ξεκινάει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με παρεμβάσεις στα στρατηγικά σημεία της πόλης, μετά από σχετική σύσκεψη.

Ο νέος γύρος ψεκασμών για την προνυμφοκτονία ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες με κυκλικές, περιοδικές παρεμβάσεις στα φρεάτια, τους κοινόχρηστους χώρους και τα σημεία όπου υπάρχει συγκέντρωση στάσιμου νερού.

Οι ψεκασμοί θα επαναλαμβάνεται ανά δύο εβδομάδες, ενώ η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι, αλλά και το πρώτο διάστημα του φθινοπώρου, εάν αυτό χρειαστεί.

Συνίσταται και η συμβολή των κατοίκων στην προσπάθεια αυτή με τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

– Απομακρύνοντας τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μας, όπως σε άδεια δοχεία, βαρέλια, ελαστικά κτλ.
– Φροντίζοντας καθαρές τις υδρορροές, αλλά και κάθε κανάλι νερού ώστε αυτό να απορρέει.
– Προσέχοντας για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.
– Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να υπάρχει μέριμνα ώστε να αποστραγγίζουν καλά.
– Όχι υπερβολικό πότισμα στις γλάστρες.
– Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες, γούρνες κτλ) να γίνεται συχνή ανανέωσή του
– Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή στον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην μαζεύουν το νερό της βροχής.
– Τακτικό κούρεμα του γκαζόν και περιποίηση της χαμηλής βλάστησης όπου είναι πυκνή για να μην φωλιάζουν εκεί κουνούπια.

Πιθανά σημεία εστιών σε ιδιωτικούς χώρους: Πιατάκια γλάστρας, κουβάδες – τενεκέδες για πότισμα, ποτίστρες για γάτες/ σκύλους, μεταχειρισμένα λάστιχα, τούβλα, τσιμεντόλιθοι,
δεξαμενές νερού, σιντριβάνια, φρεάτια με ρολόγια νερού, φρεάτια γενικά, σχάρες σε γκαράζ (ειδικά υπόγεια), υδρορροές χαλασμένες, χαλασμένα συστήματα ποτίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ