Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Νέα δράση προληπτικών εξετάσεων για HIV και Ηπατίτιδα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Επαναλαμβάνεται σε νέα ημερομηνία η δράση του δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τους ιούς HIV και Ηπατίτιδας B και C σε όσους πολίτες το επιθυμούν μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και της Ανεξάρτητης Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Praksis.

Έπειτα από το τεράστιο ενδιαφέρον που σημειώθηκε για την αντίστοιχη δράση του Μαρτίου, η Κινητή Μονάδα ελέγχου θα βρίσκεται ξανά στην κεντρική πλατεία της πόλης τη Δευτέρα 4 Απριλίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα, η εξέταση που απαιτείται είναι ανώδυνη και δίνει άμεσο αποτέλεσμα. Μπορεί να την κάνουν όλοι, ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού, αρκεί να έρθουν στην κεντρική πλατεία κατά τις ώρες της δράσης, η οποία υλοποιείται με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (ιατρικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες).

Εκτός από τον έλεγχο, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ώστε οι δημότες να ξέρουν πώς μπορούν να προλάβουν τις παραπάνω νόσους με τον έγκαιρο προληπτικό, διαγνωστικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την πανδημία Covid –19.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του γραφείου δημάρχου 2132000133 και 171 (υπεύθυνη για τη δράση Κατερίνα Πλεξίδα).

«Χαιρόμαστε όταν οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε ως Δήμος για να προάγουμε την σημασία της πρόληψης της Υγείας στη συνείδηση των πολιτών πιάνει τόπο, σε σημείο που χρειάζεται να επαναλάβουμε τις δράσεις μας. Είναι κοινότυπο αλλά, παράλληλα, άκρως ουσιαστικό αυτό που τονίζουμε συνεχώς: η πρόληψη σώζει ζωές. Για αυτό και δεν θα κουραστούμε να το λέμε, ούτε θα σταματήσουμε τη διαρκή καμπάνια των δράσεων για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των δημοτών. Η Υγεία μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Ελάτε να την θωρακίσουμε μαζί», το μήνυμα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ