Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Με το «Δεν είμ’ εγώ» του Ξενόπουλου επιστρέφει στην χειμερινή σεζόν των παραστάσεων η Θεατρική Σκηνή του Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια νέα παράσταση υποδέχεται την χειμερινή σεζόν η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ανεβάζοντας το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Δεν είμ΄ εγώ ή Η λογική». Σε σκηνοθεσία της Βάσως Παπαθεόδωρου – Μπελίτση, ο θίασος της Θεατρικής Σκηνής, προετοιμάζει αυτό το διάστημα την παράσταση με εντατικές πρόβες, μαθήματα υποκριτικής, κινησιολογίας και αυτοσχεδιασμών.
Στους συντελεστές της παράστασης: Σκηνικά Γιάννης Γαμπαδάκης. Παίζουν οι Αναστασάκης Γιάννης, Γαμπαδάκης Γιάννης Γαλατόπουλος Γιάννης, Κοκορομύτης Γιώργος, Κουτσογιαννάκης Γιώργος, Καρβουναρίδης Κώστας, Κοτσάμπαση Σοφία, Μαρτινούτσι Λουΐζα, Μιχαλοπούλου Ράνια, Μακρής Βασίλης, Παντελή Ξανθίππη, Παπαθεοδώρου -Μπελίτση Βασιλική, Πηλιούρη Σάντυ, Ρουσέλης Αντώνης, Τυρνάζη Γωγώ, Τσιντζήλα Τάνια, Φάτση Αριάδνη και Χρονοπούλου Μαίρη.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Το έργο γράφτηκε το 1928. Είναι μια τρίπρακτη φαρσοκωμωδία που αναφέρεται στη ζωή ενός τυπικού, αυστηρού, οικογενειάρχη, και υπερβολικά λογικού καθηγητή ηλικίας 50 ετών ο οποίος ζει ήσυχα κάνοντας τα μαθήματα και τα πειράματά του.
Ο καθηγητής μαθηματικών Πέτρος Παπαπέτρου βγάζει με τη λογική του το συμπέρασμα πως πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του πως είναι δύο άνθρωποι, ο Α και ο Β: ο ένας σοφός, φρόνιμος, εγκρατής, ηθικός κι ο άλλος γλεντζές και παλιάνθρωπος. Το έργο σατιρίζει τους ανθρώπους που βασίζονται πάρα πολύ στη Λογική και πορεύονται μόνο μ’ αυτήν, ενώ για την εκτίμηση των γεγονότων και την εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων, είναι απαραίτητες κι άλλες δυο ανθρώπινες δυνάμεις, η Φαντασία και η Διαίσθηση.

Οι ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ