Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Με αυτόματο απινιδωτή εξοπλίστηκε το 1ο ΚΑΠΗ Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Προσφορά του ΙΣΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντιμετώπισης Εξωνοσοκομειακής Καρδιακής Ανακοπής» της Περιφέρειας Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γιάννης Κεχρής παρέδωσε μετά από προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, συσκευή Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) στο 1ο ΚΑΠΗ Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Δημάρχου Νίκος Μπάμπαλος – Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και της Πρόεδρου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου.

Οι ΑΕΑ είναι απλές συσκευές, που η χρήση τους είναι δυνατή και από μη ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό. Αναγνωρίζουν τη θανατηφόρο καρδιακή αρρυθμία και χορηγούν ηλεκτρικό ρεύμα – απινιδισμό, αποκαθιστώντας έτσι τον φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό και την καρδιακή παροχή, επαναφέροντας με αυτόν τον τρόπο τον ασθενή στη ζωή.

 

 

“Περιφέρεια Αττικής και Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνουμε πράξη το όραμα για ασφαλείς γειτονιές, αναβαθμίζοντας την πρόληψη στο υψηλότερο επίπεδο.”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχρής.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ανέφερε: “Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής για τη δωρεά ενός καινούργιου απινιδωτή, ο οποίος ήδη εξόπλισε τα Α ΚΑΠΗ της πόλης μας. Με την ευχή να είναι… αχρείαστος, θα βοηθήσει να σωθούν, κυριολεκτικά, ζωές στην απευκταία περίπτωση έκτακτου περιστατικού.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ