Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Άνω Ψαλίδι Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από μια σειρά παρεμβάσεων στο Άνω Ψαλίδι, στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, για να λύσει χρόνια προβλήματα της περιοχής, ήρθε η ώρα να ρυθμιστεί και το κυκλοφοριακό.
Έπειτα, λοιπόν, από έργα όπως: η διάνοιξη της οδού Καλαβρύτων, η διαμόρφωση του τριγώνου στην διασταύρωση των οδών Σαρανταπόρου και Μακεδονίας (με την διαπλάτυνση των συγκεκριμένων δρόμων), αλλά και η επιδιόρθωση του οδικού δικτύου της περιοχής με τις εργασίες ασφαλτοστρώσεων και ανακατασκευής των πεζοδρομίων (ενδεικτικό παράδειγμα η οδός Κολοκοτρώνη κ.α.), σειρά παίρνει η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονήθηκε για το Άνω Ψαλίδι, προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να ομαλοποιηθεί στην περιοχή με την εκμετάλλευση των νέων υποδομών και την ανακούφιση των «φορτωμένων» δρόμων. Πόσο μάλλον, όταν – όπως και σε όλη την πόλη – έξω από τα σχολικά κτίρια της γειτονιάς, στα 9o – 10ο Δημοτικά Σχολεία (οδός Σουλίου και οδός Ματρώζου) καθώς και στο 9o Νηπιαγωγείο διαμορφώθηκαν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας προκειμένου να γίνει ασφαλέστερη η μετάβαση των μαθητών από και προς το σχολείο.
Τη μελέτη αυτή ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αφού, φυσικά ακολουθήθηκαν όλα τα στάδια προετοιμασίας: ειδικοί συγκοινωνιολόγοι ερεύνησαν τα στοιχεία της γειτονιάς, σύμφωνα με τις διαδικασίες, και αποτύπωσαν τις προτάσεις τους για τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τον Δήμο.
Η Τεχνική Υπηρεσία έλεγξε αυτές τις προτάσεις και αποτύπωσε τις δικές της παρατηρήσεις. Πακέτο με προτάσεις και παρατηρήσεις τέθηκαν στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο, με την ψήφο των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, αποφάσισε ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα ωφελήσουν άρα πρέπει να εφαρμοστούν στο Άνω Ψαλίδι.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ