Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Κι ο …δήμαρχος φοβέρα θέλει

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από τις καταγγελίες της ΑΚΕΠ αδειοδοτήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο από τον δήμο Ηρακλείου Αττικής

Σε μία σημαντική καταγγελία προχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής και πρώην δήμαρχος της πόλης, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, καθώς όπως δήλωσε αναβλήθηκαν αγώνες λόγω μη έκδοσης άδειας λειτουργίας στο κελιστό γυμναστήριο «Χαρά Καρυάμη».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΑΚΕΠ ανέφερε: «Όπως γνωρίζουν όσοι έχουν σχέση με τα αθλητικά πράγματα, οι Δήμοι είναι πλέον οι αρμόδιοι να εκδίδουν τις άδειες λειτουργίας των αθλητικών χώρων.

Στο Ηράκλειο όμως ο Δήμος δε μερίμνησε σχετικά, με αποτέλεσμα να αναβληθούν αγώνες μιας εβδομάδας επειδή ο Δήμος δεν είχε πράξει ότι όφειλε.

Το θέμα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ Παντελής Βλασσόπουλος, ζητώντας στο μέλλον την ορθή λειτουργία του Δήμου ώστε να μην οδηγούμαστε σε αναβολές αγώνων και προβλήματα στη λειτουργία των σωματείων.

Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά είδαμε το αλαζονικό πρόσωπο της διοίκησης του κ. Μπάμπαλου: Αντί να ζητήσει συγνώμη για την ολιγωρία και τα προβλήματα, κατηγόρησε τα σωματεία επειδή διαμαρτυρήθηκαν, απειλώντας μάλιστα με συνέπειες. Για τον κ. Μπάμπαλο το ορθό θα ήταν να τον ευχαριστήσουν επειδή αναβλήθηκαν οι αγώνες ΜΟΝΟ για μια εβδομάδα!

Επιπλέον, για μια ακόμα φορά δεν απάντησε στα γραπτά αιτήματα δυο σωματείων της πόλης μας.

Όπως φαίνεται για μια ακόμα φορά, η αλαζονεία και το “πάρε – δώσε” είναι η συνήθης πρακτική της σημερινής διοίκησης του Δήμου, κάτι που γίνεται από το ξεκίνημα της θητείας της. Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλο αυτό έχει επιπτώσεις στην πόλη και τη λειτουργία της, όπως αποδεικνύεται από την αναβολή των αγώνων των αθλητικών σωματείων.»

 

Έδωσε λύση ο δήμος… μετά

Μετά την παραπάνω καταγγελία ο δήμος αντέδρασε και όπως μας ενημέρωσε: “Άδεια για την διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος της νέας σεζόν (μπάσκετ και βόλεϊ) εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για το Κλειστό Γυμναστήριο «Χαρά Καρυάμη», μετά από τις εκτενείς εργασίες βελτίωσης της λειτουργικότητας και της ασφάλειας των εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, παρεμβάσεις που υπερκάλυψαν τα στάνταρ που έθεσε η αρμόδια επιτροπή ελέγχου.

Δεδομένου δε ότι η νομοθεσία για την διαδικασία αδειοδότησης τέτοιου είδους αθλητικών χώρων άλλαξε μόλις στις αρχές Οκτωβρίου και, πλέον, προστάζει τον φάκελο της άδειας να τον εκδίδει ο ίδιος ο Δήμος, οι δημοτικές υπηρεσίες χρειάστηκε να επιταχύνουν τις εργασίες του στη νέα αρμοδιότητα που τους αποδόθηκε και, μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών, να διεκπεραιώσουν τα απαιτούμενα για την άδεια βήματα.

Δεν πέρασαν, λοιπόν, 24 ώρες από την δέσμευση της αντιδημάρχου Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για άμεση απόκτηση άδειας του Κλειστού, και το σχετικό έγγραφο εκδόθηκε για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής (έκδοση άδειας την περασμένη Πέμπτη 2/11).

Με την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου για τους αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ και την άδεια που έχει ήδη εκδοθεί για το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Πρ. Λόφου, πλέον όλοι οι μεγάλοι αθλητικοί χώροι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μπορούν να φιλοξενούν αγώνες πρωταθλήματος για την κάλυψη, κυρίως, των ομάδων της πόλης.

Να σημειωθεί δε ότι αμφότερες οι άδειες εξασφαλίστηκαν από τη νέα δημοτική αρχή της πόλης, καθώς τον Σεπτέμβριο 2014 οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντά της, καμία αθλητική υποδομή του Δήμου δεν κατείχε άδεια λειτουργίας.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ