Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής σχολιάζει την κατάρρευση οροφής αίθουσας σε σχολείο της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κείμενο – παρέμβασή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής σχολιάζει την κατάρρευση οροφής αίθουσας σε σχολείο της πόλης που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

“Η κατάρρευση του στεγάστρου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο ανέδειξε τα προβλήματα της ελλιπής συντήρησης και ελέγχου των σχολικών κτιρίων από την δημοτική αρχή. Το συγκρότημα που στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο είναι αυτό που χτυπήθηκε από τον σεισμό του 2019 χωρίς φυσικά να έχουν αποκατασταθεί ακόμα οι ζημιές του. Το να επικαλούμαστε την κλιματική αλλαγή που φταίει για όλα τα δεινά όλα τα κακά που συμβαίνουν και στον προϋπολογισμό να μην υπάρχει η ανάλογη αύξηση των δαπανών προς αυτή την κατεύθυνση είναι τουλάχιστο υποκριτικό.

Στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2022, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ανάφερε ότι είναι ανύπαρκτο το κονδύλι για τον έλεγχο της αντισεισμικότητα των σχολικών κτιρίων, καθώς και τα χρήματα για την συντήρηση των σχολικών μονάδων που παραμένουν στο ίδιο ύψος, πολύ πίσω από τις ανάγκες για επαρκή συντήρησή τους την στιγμή μάλιστα που έχουμε μεγάλο αριθμό παλαιών σχολικών κτιρίων που χρονολογούνται πάνω από 40 χρόνια. Σήμερα που η επιστημονική εξέλιξη προσφέρει γνώσεις, τεχνογνωσία, υλικά μέσα για να χτιστούν σύγχρονα κτίρια, με τις απαραίτητες υποδομές, τις κατάλληλες αίθουσες, τους αύλειους χώρους, τις αίθουσες εκδηλώσεων για πολύμορφες δραστηριότητες είναι απαράδεκτο να έχουμε εχθρικά και επικίνδυνα κτίρια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με κατάρρευση στεγάστρων, παιδιά νηπίων και δημοτικού να παρακολουθούν μαθήματα σε αίθουσες προκάτ.

Γιατί άραγε μέσα σε αυτή την βροχή εκατομμυρίων που πέφτει για τα επενδυτικά σχέδια του κεφαλαίου δεν βρίσκονται λίγα ευρώ για τα σχολεία; Δεν πρόκειται για αντίφαση, είναι το άμεσο αποτέλεσμα της στρατηγικής του κεφαλαίου την οποία υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές των αστικών πολιτικών δυνάμεων έτσι προτεραιότητα δίνει η διοίκηση του δήμου στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων επειδή αυτό επιβάλλει η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη τους γιατί αυτό βοηθάει την επιχειρηματική κερδοφορία και όχι στις απαραίτητες επισκευές των σχολειών την κατασκευή νέων αιθουσών ζητήματα που αναδεικνύουν οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών.

Εδώ και τώρα απαιτούμε τον άμεσο έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων ώστε να είναι λειτουργικά και ασφαλή, την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του 1ου Γυμνασίου, την επίσπευση της αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί τα σχολεία από τον σεισμό του 2019, την κατασκευή νέων αιθουσών για τα προνήπια.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ