Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Η ΑΚΕΠ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλει για τους όρους προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωση στη δημοσιότητα η ΑΚΕΠ – Συνεργασία καταγγέλει τη δημοτική αρχή για τους όρους προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού και συγκεκριμένα για Αρχιτέκτονα Μηχανικού στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Δείτε την ανακοίνωση.

“Μπορεί το πέρασμα της κακοκαιρίας ¨Μήδεια¨ να βρήκε, κατά γενική ομολογία, τη δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου απροετοίμαστη, η οποία προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με επικοινωνιακούς όρους και με φωτογραφίες, ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι αυτός ο μόνος τομέας στον οποίο η δημοτική αρχή αρέσκεται στις ¨φωτογραφίες¨. Ενώ η κακοκαιρία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, η δημοτική Αρχή περνούσε από την Οικονομική Επιτροπή, τροποποίηση όρων Προκήρυξης για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και συγκεκριμένα, Αρχιτέκτονα Μηχανικού για την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (ΑΔΑ: ΩΚ1ΣΩΡ3-ΧΘ0).   Στα προσόντα τα οποία ζητούσε, προσέθεσε και την κατοχή συγκεκριμένου και ειδικά περιγραφομένου μεταπτυχιακού τίτλου, ο οποίος όμως δεν παρέχεται από ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, παρά μόνο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο…

Στις εύλογες επισημάνσεις μας ότι ο συγκεκριμένος όρος όπως τίθεται καθιστά την προκήρυξη σχεδόν φωτογραφική, αποκλείοντας άνευ λόγου, εκ των προτέρων, δεκάδες ή και εκατοντάδες επιστήμονες από το να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, η δημοτική Αρχή ουδέν πειστικό απάντησε.  Στις εναλλακτικές προτάσεις μας να περιγραφεί το μεταπτυχιακό με μεγαλύτερη ευρύτητα, ώστε να μην αποκλείονται κάτοχοι παρεμφερών μεταπτυχιακών διπλωμάτων από τις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας ή να προστεθεί, παράλληλα με το μεταπτυχιακό, εναλλακτικά και το στοιχείο της εμπειρίας στον ζητούμενο τομέα, ώστε πάλι να μπορούν να συμμετάσχουν περισσότεροι, η δημοτική αρχή ήταν ανένδοτη…  Ήθελε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη την κατοχή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού και μόνο αυτού, το οποίο παρέχεται από το Ε.Α.Π. και μόνο.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε τελικά με τις ψήφους των κ.κ. Δ. Δημητρόπουλου, Μ. Ζούρου, Γ. Πέτρου, Μ. Κουτσογιαννάκη.  Ας εξηγήσουν αυτοί, αφενός στους δεκάδες μηχανικούς, Ηρακλειώτες ή μη, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, για ποιον λόγο αποκλείονται, αφετέρου, στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, την σύγχρονη πολιτική τους αντίληψη περί ίσων ευκαιριών, ισονομίας και ισοπολιτείας.

Εμείς από την πλευρά μας θα παρακολουθήσουμε από κοντά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη, αλλά και την κατάληξη αυτού του διαγωνισμού…

ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ