Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηχηρή αποχώρηση του Γιάννη Φίλανδρου από την παράταξη του Νίκου Μπάμπαλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας άλλοτε πολύ στενός συνεργάτης του Νίκου Μπάμπαλου, πρωτοστάτης στην ίδρυση της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη που διοικεί το δήμο Ηρακλείου Αττικής, παρέδωσε σήμερα επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνοντας μέσω αυτής τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής. Ο κος Γιάννης Φίλανδρος πριν λίγες ημέρες έδειξε τις διαθέσεις του αφού δεν ψήφισε τον Προϋπολογισμό δηλώνοντας παρόν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι την παραίτησή της υπέβαλε και η κα Μαρία Παντερή όπου η επιστολή της θα δοθεί στη δημοσιότητα σε λίγο.  Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο κείμενο της επιστολής του κάνει λόγο για συρρίκνωση δημοκρατικής λειτουργίας και για εξαφάνιση της έννοιας παράταξης. Η επιστολή που εξασφάλισε η εφημερίδα μας αποκλειστικά έχει ως εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,
Πριν από περίπου 15 χρόνια, μια παρέα ανθρώπων, μετρημένη στα δάχτυλα του ενός χεριού, ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό, όραμα και πίστη έναν αγώνα για μια καλύτερη πόλη, ιδρύοντας την παράταξη Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη. Το δημιούργημά μας αυτό το υποστηρίξαμε με αγώνες, δυσκολίες, απογοητεύσεις, πίκρα και ξανά αγώνα. Σε ότι με αφορά, η συμμετοχή μου στην συλλογική αυτή προσπάθεια και στα κοινά γενικότερα γινόταν και γίνεται πάντοτε μέσα σε ένα πλαίσιο αδιαπραγμάτευτων Αρχών και Αξιών.
Η πρώτη δικαίωση της προσπάθειας αυτής ήρθε το 2014 όταν οι συνδημότες μας, μας εμπιστεύτηκαν την διοίκηση του Δήμου. Έκτοτε, όμως και μέχρι και σήμερα η συλλογική και δημοκρατική λειτουργία συρρικνωνόταν διαρκώς, η έννοια της ¨Παράταξης¨ εξαφανίστηκε, η δημοτική ομάδα υποβαθμίστηκε και ίσως αυτοπεριορίστηκε σε ρόλο παθητικού ακροατή, που καλείται απλώς να ¨επικυρώσει¨ ειλημμένες αποφάσεις, οι σχέσεις, τόσο εσωτερικά όσο και προς τα έξω, μετετράπησαν σε επιδερμικές, μη ειλικρινείς, μη πολιτικές, στις δράσεις και παρεμβάσεις για την πόλη υπερχειλίζει το πρόσκαιρο και το επικοινωνιακό στοιχείο, εγκαταλείψαμε δε βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες μας.
Είναι προφανές ότι αυτά δεν συνέβησαν από την μια μέρα στην άλλη. Κάποια στιγμή όμως το ποτήρι ξεχειλίζει και πλέον δεν υπάρχει κανένα άλλοθι να παραμένει κάποιος σε καταστάσεις που δεν πιστεύει, υπομένοντας κάτι που δεν του ταιριάζει και δεν τον εκφράζει.
Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Για μένα οι αξίες και τα πιστεύω μου είναι μονόδρομος και μου επιβάλλουν, χωρίς διακλαδώσεις και λοξοδρομήσεις, να ανακοινώσω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη και την δημοτική ομάδα στην οποία ανήκα μέχρι σήμερα και για την οποία εργάστηκα με συνέπεια.
Η παρούσα επιστολή μου είναι εξ ανάγκης συνοπτική και επιγραμματική. Στα επόμενα δημοτικά συμβούλια και γενικά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν απολύτως σαφείς και ευκρινείς οι λόγοι της διαφοροποίησής μου.
Ηράκλειο Αττικής, 4-12-2018
Γιάννης Φίλανδρος”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ