Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αντιδράσεις για τις απευθείας αγορές του Ν. Μπάμπαλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η “ΑΚΕΠ” φέρνει στο προσκήνιο όσα ξέχασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής για τα οικόπεδα που απέκτησε ο δήμος

Πολλές παραλείψεις και αστοχίες επιρρίπτει στην δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής και στον δήμαρχο της πόλης, κ. Νίκο Μπάμπαλο, η παράταξη της αντιπολίτευσης “ΑΚΕΠ” στο θέμα που έχει έρθει στο προσκήνιο και αφορά στις απευθείας αγορές ακινήτων από τον δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΚΕΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους πολίτες για το τίμημα των αγορών που όπως τονίζει είναι στα 400 ευρώ ανά τ.μ., κατά πολύ ανώτερη της πραγματικής τους.
Επίσης, σχολιάζει το γεγονός πως αυτά τα οικόπεδα είναι μικρά κομμάτια γης, μιας ευρύτερης εδαφικής έκτασης, τα οποία δεν αποτελούν ενότητα και παράλληλα διερωτάται το λόγο που επελέγησαν τα συγκεκριμένα και όχι π.χ. τα ακριβώς διπλανά από αυτά.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης που ηγείται ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος έχει ως εξής:

“Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από την στιγμή της υπογραφής συμβολαίων από τον δήμαρχο που αφορούν σε απευθείας αγορές οικοπέδων από τον Δήμο. Παραλείπει βεβαίως ο δήμαρχος να πει όλη την αλήθεια:
• Παραλείπει να ενημερώσει τους Ηρακλειώτες πόσο πλήρωσαν για τα κομμάτια γης που εσπευσμένα αγόρασε ο Δήμος κατά την προεκλογική περίοδο (όχι με απαλλοτρίωση και ορισμό τιμής μονάδας από Δικαστήριο, αλλά με απευθείας αγορά. Στο δήμο Ηρακλείου, απ’ ότι φαίνεται τον τελευταίο καιρό, διαμορφώνεται μια ιδιαίτερη προτίμηση στην έννοια του ¨απευθείας¨…)
• Παραλείπει να αναφέρει ότι αγοράζει κατά μ.ο. με τιμή τετραγωνικού μέτρου κατά πολύ ανώτερη της πραγματικής (αγοράζει περίπου στα 400 €/τ.μ., πληρώνοντας ο Δήμος για το σύνολο των τ.μ., χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν ότι πρόκειται για τμήματα γης πολεοδομικά αρρύθμιστα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μετέπειτα υποχρέωση αυτών σε εισφορά σε γη και χρήμα).
• Παραλείπει να αναφέρει ότι δεν πρόκειται για αγορά ενός ενιαίου χώρου, ο οποίος να μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα από τον δήμο και τους δημότες, αλλά για μικρά κομμάτια γης μιας ευρύτερης εδαφικής έκτασης, τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι καν όμορα, άρα δεν αποτελούν ενότητα (έμπειρος και με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση δημοτικός σύμβουλος της πόλης μας αναρωτήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο αν ο Δήμος αγοράζει με το σύστημα της ¨κουρελούς¨…)
• Παραλείπει να απεικονίσει στις παραπλανητικές αεροφωτογραφίες που αναρτά στο διαδίκτυο ποιοι είναι οι πραγματικοί χώροι που αποκτά ο δήμος (Σημ.: αν το κάνει θα αναδειχτεί το σύστημα αγοράς ¨κουρελού¨)
• Παραλείπει να αναφέρει το λόγο που επελέγησαν τα συγκεκριμένα κομμάτια γης, των συγκεκριμένων ιδιοκτητών και το λόγο που εξαιρέθηκαν της αγοράς π.χ. τα ακριβώς διπλανά από αυτά.
• Παραλείπει να αναφέρει ότι συστηματικά αρνείται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το σύνολο των χώρων που πρέπει και μπορεί να αποκτήσει ο Δήμος, ώστε να γίνει ιεραρχικά επιλογή αυτών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι σύμφωνα με τις προσωπικές επιλογές του δημάρχου.
• Παραλείπει να αναφέρει ότι τα χρήματα για τις αγορές αυτές τα βρήκε στα ταμεία του δήμου ο κ. Μπάμπαλος επειδή διεκδικήθηκαν και επεστράφησαν στο δήμο από το Ταμείο Παρακαταθηκών επί θητείας Π. Βλασσόπουλου, όταν αυτά δεν αναζητήθηκαν, επειδή δεν αναγνωρίστηκαν δικαιούχοι, μετά την απόκτηση από τον δήμο, επί δημαρχίας Γ. Μαστοράκου, ΜΕ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ, του ΕΝΙΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ του Ο.Τ. 216 (πάρκο απέναντι από τα σχολεία της οδού Πεύκων)
• Τέλος, ήσσονος σημασίας πλην όμως ενδεικτικό μιας αντίληψης, παραλείπει να αναφέρει ότι την ώρα που φωτογραφιζόταν να υπογράφει συμβόλαια, δεν είχε φροντίσει να εγγραφούν στους αντίστοιχους κωδικούς τα κονδύλια για τα συμβολαιογραφικά έξοδα, τα διάφορα δικαιώματα τρίτων και τα τέλη μεταγραφής… Αναγκάστηκε να τα περάσει, εκ των υστέρων, ως έκτακτο (!) θέμα από την Οικονομική Επιτροπή. Η μόνη πραγματική ετοιμότητα που υπάρχει, φαίνεται πως είναι η ετοιμότητα προς φωτογράφιση και αυτοπροβολή…”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ