Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Ηράκλειο Μαζί”: Παρέμβαση του Θ. Μηνά για τα σχολεία της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση – παρέμβαση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία της πόλης εξέδωσε ο Θανάσης Μήνας, Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Ηρακλείου Αττικής με την παράταξη “Ηράκλειο Μαζί”.

Όπως αναφέρει σχετικά:

“Μόνο για το έτος 2021, αν αποδίδονταν το 25% του ΦΗΧ στα σχολεία της πόλης μας, το ποσό θα ανερχόταν στις 900.000 € …
Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά δεν αποδίδονται, διαχρονικά, στα σχολεία της πόλης μας και τα αποτελέσματα τα βιώνουν τώρα οι μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών μας …

Οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με αφορμή θλιβερά περιστατικά που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες σε σχολεία του δήμου μας, ζητήσαμε και επιτύχαμε τελικά, τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, με θέμα την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων της πόλης μας.

Το ζήτημα των σχολείων τίθεται συνεχώς και με επιμονή από το σύνολο της αντιπολίτευσης.
Η δημοτική μας παράταξη, ήδη από τις αρχές του 2020, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επισημάναμε βασικές ελλείψεις και προβλήματα στα σχολεία της πόλης μας. Είχαμε αναφέρει συγκεκριμένα ότι :
1. Σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην επισκευή του 1ου Γυμνασίου και του 4ου & 5ου Δημοτικών σχολείων.
2. Δεν υπάρχουν στα σχολεία μας πιστοποιητικά ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
3. Δεν υπάρχουν στα σχολεία μας πιστοποιητικά πυρασφάλειας.
4. Δεν υπάρχουν στα σχολεία μας πιστοποιητικά αντικεραυνικής προστασίας.
5. Δεν υπάρχουν στα σχολεία μας πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας των ανελκυστήρων.
6. Δεν υπάρχει μητρώο συντήρησης και επισκευών των σχολικών κτιρίων του δήμου μας.
Αναφέραμε, μάλιστα στη διοίκηση ότι τα παραπάνω τα πιστοποιούσε με σχετικά έγγραφα “Ιδιώτης Τεχνικός Σύμβουλος”, που είχε προσληφθεί από το δήμο και τον οποίο την ύπαρξή του αγνοούσαν στο σύνολό τους και ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι!!!!

Προτείναμε την ενεργοποίηση της διοίκησης και την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. Κάνανε καλόπιστη κριτική και υπεύθυνες προτάσεις μακριά από μικροπολιτικές λογικές. Δεν είχαμε δικαίωμα να σιωπή σουμε …

Σήμερα, ύστερα από δυο ολόκληρα χρόνια, διαπιστώνουμε, δυστυχώς, ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !!!

Η διοίκηση του δήμου αγνόησε τις παρατηρήσεις μας και τις προτάσεις μας… Ως αποτέλεσμα της αδράνειας της διοίκησης του δήμου μας, είχαμε πρόσφατα :
Α. Με μεγάλη καθυστέρηση την έναρξη των εργασιών ( 2,5 χρόνια μετά το σεισμό!!!) αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων, με την ταλαιπωρία των μαθητών και των εκπαιδευτικών να μην έχει τέλος…
Β. Την πτώση του στεγάστρου (;) στο 1ο Γυμνάσιο κατά την περίοδο των εορτών, ευτυχώς για τα παιδιά , τους εκπαιδευτικούς και για όλους μας, και
Γ. Το βραχυκύκλωμα, πριν λίγες ημέρες, στον κεντρικό πίνακα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του 3ου Δημοτικού και 6ου Γυμνασίου , με τα γνωστά προβλήματα που ακολούθησαν από τη μη ύπαρξη πιστοποιητικού ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (αναστολή λειτουργίας μαθημάτων στο 6ο Γυμνάσιο, μαθήματα στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση στο 3ο Δημοτικό) ….
Δ. Τη μη λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου τις ημέρες της κακοκαιρίας, λόγω μη λειτουργίας του καυστήρα και internet.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου μας να αναλάβει άμεσα την πολιτική ευθύνη για τη διαμορφωμένη κατάσταση των σχολείων της πόλης μας και ειδικότερα των σεισμόπληκτων σχολείων.

Καλούμε, επίσης, τη διοίκηση του δήμου μας να ασχοληθεί , επιτέλους, σοβαρά με τα προβλήματα των σχολείων και να πάψει να αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους με αδιαφορία και αλαζονεία.

Την καλούμε να διαθέσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα των σχολείων και να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία τους.

Ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να επισημαίνει τις αδυναμίες και τα προβλήματα που διαπιστώνονται και να καταθέτει ρεαλιστικές και υπεύθυνες προτάσεις για το καλό της πόλης.

Να αποδώσει η διοίκηση του δήμου μας το 25% του ΦΗΧ (Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων) στα σχολεία, όπως προβλέπεται από το νόμο 1882/1990 (ΦΕΚ 932/Α/21.4.90) .

Μόνο για το έτος 2021 ο ΦΗΧ για τα σχολεία θα ανέρχονταν στο ποσό των 900.000 € … Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά διαχρονικά δεν αποδίδονται στα σχολεία μας και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε τώρα …

Όπως προκύπτει, δυστυχώς, από τα γεγονότα, η αδιαφορία, η αδράνεια αλλά και η αλαζονεία και ο κυνισμός μελών της διοίκησης, είναι επικίνδυνος για τα σχολεία, τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους δημότες και πολίτες της πόλης μας και αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει άμεσα !

Θανάσης Μήνας, Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Ηρακλείου Αττικής
Irakleiomazi#”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ