Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Γ. Παπαδημητρίου: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΦΙΞ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε χθες για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής με κεντρικό θέμα την απόκτηση του κτήματος Φιξ.

Με αφορμή όσα έλαβαν χώρα στην επικείμενη συνεδρίαση, η παράταξη της αντιπολίτευσης “Ηράκλειο Μαζί” και ο επικεφαλής Γ. Παπαδημητρίου προχώρησε στην διατύπωση των θέσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σχολιάστηκαν τα εξής: “Απαράδεκτο, θέλουν να κάνουν ιδιωτικοποίηση και κέντρο ιδιωτικών δράσεων στο Κτήμα Φιξ από τη Δημοτική αρχή. Μόλις μας απεστάλη η μελέτη του Δήμου για την αξιοποίηση του Κτήματος Φιξ (βλ. παρακάτω). Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του Κτήματος ΦΙΞ χωρίς καμία σκέψη.”, όπως επίσης και τα παρακάτω: Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να μπει σε ψηφοφορία η Πρόταση της αντιπολίτευσης, η οποία ήταν εναντίον της Ιδιωτικοποίησης και υπέρ της απόκτησης του Κτήματος ΦΙΞ! Ντροπή και απογοήτευση. Δεν σταματάμε. Τώρα αρχίζουμε!”

Τέλος, με σχετική ανάρτηση επεσήμανε σχετικά με την τελική απόφαση: “Υιοθετήθηκε η πρόταση μας για τη συντήρηση και επισκευή του αρχοντικού στο Κτήμα ΦΙξ.

Τους πήρε 7 χρόνια, στη Δημοτική αρχή, να καταλάβουν ότι δεν μπορούν άλλο να αδιαφορούν για το διατηρητέο κτήριο στο Κτήμα ΦΙΞ και επιτέλους να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες.

Με οργή θέσαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι 7 χρόνια έχουν επιδείξει μόνο αδιαφορία.

Δε γίνεται ο Δήμος να μη λειτουργεί σαν θεματοφύλακας και φορέας που μεριμνά για αυτό το Ιστορικό Μνημείο. Υποχρεούται να κινητοποιήσει τα αρμόδια Υπουργεία, τους φερομένους Ιδιοκτήτες κλπ ώστε το κτήριο να συντηρείται όπως πρέπει.
Φαίνεται να άφησαν τις δικαιολογίες και έπειτα από τις πιέσεις μας ως Δημοτική Παράταξη, επιτέλους να κινητοποιηθούν.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ