Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Εξαρτήσεις στην παιδική ηλικία”: Νέο webinar από το ΕΔΔΥΠΠΥ και το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εξαρτήσεις στην παιδική ηλικία είναι το θέμα του δεύτερου σεμιναρίου που οργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο του ενημερωτικού κύκλου για την Αγωγή Υγείας των Παιδιών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 25 Μαΐου στις 18.30 και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται εντελώς δωρεάν. Αρκεί να στείλουν ένα mail με έκφραση ενδιαφέροντος στο [email protected] μέχρι και την Παρασκευή 21 Μαΐου για να λάβουν, ακολούθως, σύνδεσμο και οδηγίες.

Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με τον δρ. Αναστάσιο Χατζή (Παιδίατρος – Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής-Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών).

 

Αγωγή Υγείας για Παιδιά

Σημειώνεται ότι ο κύκλος του σεμιναρίου «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες: Ατυχήματα (έγινε ήδη), Εξαρτήσεις και Εφηβεία που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την πρόληψη. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ