Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

«Δίκτυο Πολιτών» προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής: «Φέρτε το θέμα της Υπογειοποίησης της Μ. Μερκούρη στο Δ.Σ.»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική παράταξη “Δίκτυο Πολιτών” καλεί τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής να φέρει το θέμα της Υπογειοποίησης της Μελίνας Μερκούρη ως τακτικό θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία που κάνει την προμελέτη ώστε να απαντηθούν μια σειρά από τεχνικά θέματα που έχουν αναδειχτεί όλο αυτό τον καιρό, παρουσία κατοίκων της περιοχής.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη “Δίκτυο Πολιτών” αφορά την υπογειοποίηση της οδού Μ. Μερκούρη που προωθείται από την Δημοτική Αρχή, ζητώντας από τον Δήμαρχο να φέρει το θέμα της υπογειοποίησης στο επόμενο Δ.Σ. ώστε να απαντηθούν μία σειρά από ερωτήματα που έχουν προκύψει για το έργο. Παράλληλα, ζητά και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”

Η Βελτίωση της Ποιότητας της Ζωής μας, δεν διαιρείται ανά γειτονιά. Μας αφορά ΟΛΟΥΣ!

Kύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε,

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 συμμετείχαμε σε κάλεσμα Πρωτοβουλίας κατοίκων της περιοχής μας, στη Βίλα Στέλλα με θέμα το έργο της «Υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη». Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων εκτός της Διοίκησης του Δήμου, επιτροπή κατοίκων που μένουν στο σημείο που πρόκειται να γίνει η υπογειοποίηση αλλά και επιτροπή κατοίκων της οδού Πολυτεχνείου.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι ακόμη και μετά από αρκετή ώρα συζήτησης,ανεξαρτήτως των απόψεων που ακούστηκαν, κοινός τόπος ήταν η διαπίστωση της έλλειψηςυπεύθυνης ενημέρωσης για την προμελέτη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.Αυτό κατά την άποψη μας δημιουργεί δικαιολογημένη αναστάτωση στους συμπολίτες μας μιας και μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο έργο, δημιουργεί εντάσεις μεταξύ των γειτονιών-πράγμα αδιανόητο, αφήνει να αιωρούνται φήμες που βασίζονται σε δημοσιεύματα επίπλαστα ή μη, και να καλλιεργούνται εδάφη για μικροκομματικές ή μη αντιπαραθέσεις.

Το Δίκτυο πολιτών Ηρακλείου έχει ως πάγια θέση του, τη δίκαιη προάσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, και αντιμετωπίζει ιδιαίτερα τέτοια θέματα, με περιβαλλοντική συνείδηση όχι διαιρεμένα ανά γειτονιά αλλά σαν κεντρικό θέμα που αφορά και πρέπει να αφορά όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους του Ηράκλειου.

Με αυτή τη λογική Κύριε Δήμαρχε, σας καλούμε να φέρετε το θέμα της Υπογειοποίησης της Μελίνας Μερκούρη ως τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία που κάνει την προμελέτη και που τεχνικά θα απαντηθούν σειρά από θέματα που έχουν αναδειχτεί όλο αυτό τον καιρό, με ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής μας.

Την ίδια στιγμή καλούμε τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμά μας, γιατί με τον τρόπο αυτό και με αφορμή το έργο της υπογειοποίησης θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε ένα τεράστιο θέμα για όλο το Ηράκλειο – το συγκοινωνιακό-περιβαλλοντικό, αλλά θα ανοίξει και ένας κύκλος ουσιαστικής συζήτησης και διαβούλευσης για μεγάλα θέματα που μας αφορούν, κάτι που τελικά αναβαθμίζει και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου από τη στιγμή που θα έχει συμμέτοχη την ίδια την τοπική κοινωνία.

Για το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής

Αιμιλία Τζίβα
Γιώργος Γρηγοριάδης
Φάνη Βελίδου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ