Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Παρουσιάστηκε το ΣΒΑΚ του Δήμου Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε χθες, στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης, η παρουσίαση και διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), παρουσία του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, των αντιδημάρχων, της Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, υπηρεσιακών παραγόντων, μελετητών συγκοινωνιολόγων και κατοίκων της Μεταμόρφωσης.

Ο Στράτος Σαραούδας, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι “το ΣΒΑΚ πρέπει να αντιμετωπιστεί -και αντιμετωπίζεται- όχι ως σημαία ευκαιρίας ή πεδίο μικροπολιτικής
εκμετάλλευσης, αλλά ως προσφορά για το συνάνθρωπο, την κοινωνία και φυσικά την οικονομία της Μεταμόρφωσης. Για αυτό άλλωστε είστε σήμερα εδώ. Γνωστοί και ικανότατοι επιστήμονες εκπόνησαν το συγκεκριμένο προσχέδιο, το ΣΒΑΚ, ωστόσο θα ήταν επιεικώς λανθασμένη η εφαρμογή του χωρίς τις απόψεις και εμπειρία σας. Να γίνει κάτι για εσάς χωρίς εσάς, από τη στιγμή μάλιστα που είστε -και είμαστε- οι τελικοί χρήστες”, τόνισε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης.

Μετά την παρουσίαση του ΣΒΑΚ, ακολούθησε ανοιχτός διάλογος, με τους πολίτες να
καταθέτουν τις απόψεις τους, οι οποίες καταγράφηκαν από τους παρόντες επιστήμονες.

Η διαβούλευση και η καταγραφή των απόψεων των κατοίκων της Μεταμόρφωσης συνεχίζεται μέσω του ιστότοπου svakmetamorfossi.gr, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει όλες οι λεπτομέρειες του ΣΒΑΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ