Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής: “Δε θα γίνουμε άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των χαμένων ευκαιριών για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Όσα έλαβαν χώρα στο τελευταίο Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής με θέμα την απόκτηση του κτήματος Φιξ σχολιάζει με ανακοίνωσή της η παράταξη “Δίκτυο Πολιτών”.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: “To Δίκτυο πολιτών Ηρακλείου Αττικής, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία του, και στους αγώνες που έχουν δοθεί για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ δεν θα
γίνει άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των χαμένων ευκαιριών για την απόκτησή του.

Η μακρόχρονη αποτυχημένη προσπάθεια όλων των Διοικήσεων του δήμου μας παρά την ομοθυμία που υπήρχε λόγω της έλλειψης ανάλογης μεθοδικότητας, επιμονής και
αποτελεσματικότητας εκ μέρους της πολιτείας διαχρονικά είχε ως αποτέλεσμα το κτήμα Φιξ να περιέλθει στους ιδιοκτήτες του και όχι στον κόσμο του Ηρακλείου εκεί που πραγματικά ανήκει.

Νιώθουμε την υποχρέωση να αναφερθούμε, να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους και τις συλλογικότες της περιοχής μας οι οποίοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Δικτύου πολιτών, που με δυναμική παρουσία, πάλεψαν και παλεύουν να αποδοθεί αυτός ο χώρος στους δημότες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους αγώνες που έδωσαν με σοβαρότατο προσωπικό και οικονομικό κόστος ακόμη και με ποινικές διώξεις όταν κινήθηκαν νομικά με μηνυτήρια αναφορά, ενάντια στην παραίτηση του Δημοσίου από το ένδικο μέσο της αναίρεσης, στη δίκη για την αναγνώριση της κυριότητας της έκτασης που οδήγησε στο να δοθεί τελικά η κυριότητα στους σημερινούς ιδιοκτήτες.

Ζητάμε από τη Διοίκηση του Δήμου να πάρει εκ νέου την πρωτοβουλία και να επιμείνει στην προσπάθεια ώστε το Ηράκλειο να αποκτήσει από μόνο του πια το κτήμα Φιξ και
αμέσως μετά όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε την πρόταση για την αξιοποίηση του.

Το Δίκτυο πολιτών προβάλει το συλλογικό συμφέρον του Ηράκλειου, έναντι των προσωπικών και μικροπαραταξιακών αντιπαραθέσεων και θα συνεχίσει να αποτελεί τη λύση και όχι το πρόβλημα σε ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα προς όφελος των συμπολιτών μας.

Θα συνεχίσουμε με ενότητα τον αγώνα μας ώστε το κτήμα ΦΙΞ να έρθει στην κυριότητα του Ηρακλείου, γιατί σήμερα πιο πολύ από ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκη ύπαρξης ελεύθερων δημόσιων χώρων ως πηγές οξυγόνου, ανάδειξης πολιτισμού και ποιότητας ζωής.

Για το Δίκτυο πολιτών Ηρακλείου Αττικής
Αιμιλία Τζίβα
Γιώργος Γρηγοριάδης
Φάνη Βελλίδου”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ