Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αντιδράσεις για τη σύλληψη πολίτη έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής γιατί δε φόραγε μάσκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκαλυπτικός ο διάλογος μεταξύ δύο εργαζομένων στο Facebook

Στην προσαγωγή ενός πολίτη έξω από το δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία. Όπως μάθαμε ο συγκεκριμένος πολίτης δεν φορούσε μάσκα, και μετά από συστάσεις αντέδρασε άσχημα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον προσαγάγουν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε φυσικά μπροστά στα μάτια πολλών πολιτών και η παρακάτω συζήτηση σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα σε δύο εργαζόμενες του δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι αντιπροσωπευτική των δύο τάσεων που επικρατούν στην κοινωνία μας σχετικά.

Αρχικά, υπήρξε η παρακάτω ανάρτηση σχετικά με το περιστατικό και η εργαζόμενη σχολιάζει και πως η ίδια το εξέλαβε αυτό: “Σήμερα το πρωί μπροστά απ τον σταθμό κάτω απ το δημαρχείο στο Ηράκλειο τρεις αστυνομικοί πήραν συρτό σχεδόν σηκωτό έναν άνθρωπο, μπροστά στα μάτια όλων μας για μια μάσκα.
Τον έβαλαν στο περιπολικό χωρίς μάσκα φυσικά και έφυγαν ταχύτατα.
Ελάχιστοι ψελλίσαμε κάτι. Έγιναν όλα σαν κινηματογραφική ταινία.
Για μια μάσκα… φοβήθηκα πολύ.
Άνθρωποι να περπατούν στο κέντρο της πόλης, φοβισμένοι, καλυμμένοι στα πρόσωπα, χωρίς καμία διάθεση αντίδρασης σε μια απίστευτα απροκάλυπτη επιβολή εξουσίας.”

Η συνάδελφός της,  της απάντησε ως εξής: “Πρέπει να σου πω ότι ήμουν παρούσα στο συμβάν. Οι αστυνομικοί του έδωσαν αρκετές φορές την ευκαιρία με ευγενικό τρόπο να βάλει τη μάσκα του. Αυτός αντιδρούσε φωνάζοντας και βρίζοντας τους αστυνομικούς. Εκείνη την ώρα και μόλις είδα τη συμπεριφορά του γιατί κυριολεκτικά χτυπιόταν, είπα καλά του έκαναν.”

Για να έρθει η παρακάτω ανταπάντηση: “Σκέψου τι λες…..μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Μια μάσκα ήταν. Περπάταγε στον δρόμο και φυσικά αντέδρασε. Μέχρι χτες κι εμείς χωρίς μάσκα περπατάγαμε. Αν είναι όποιον χτυπιέται να τον μπουζουριάζουν με τέτοιο τρόπο και άνθρωποι όπως εσύ να λένε καλά του έκαναν, καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί φοβάμαι… Δεν μπήκε πουθενά… περπάταγε.”

Και η συζήτηση να ολοκληρωθεί με την εξής απάντηση: “Η χρήση μάσκας εξωτερικά εδώ και δύο μέρες είναι υποχρεωτική. Σου εξηγώ ξανά ότι δεν τον μπουζουριασανε επειδή δεν φορούσε μάσκα, αλλά επειδή είχε άσχημη συμπεριφορά, μετά από ευγενικές συστάσεις για τη χρήση της. Ξέρεις πολύ καλά πόσο δημοκρατική είμαι, πόσο αντιχουντική, αλλά και εμείς ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και ο ίδιος μου ο γιος αν ήταν και είχε τέτοια συμπεριφορά ειλικρινά σου μιλώ το ίδιο θα έλεγα.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ