Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Αιμιλία Τζίβα: «Ο Μπάμπαλος διπλασίασε τα προβλήματα του αθλητισμού στο Ηράκλειο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απουσία αθλητικής πολιτικής από την πλευρά της απερχόμενης δημοτικής αρχής που είχε σαν αποτέλεσμα να οξυνθούν τα προβλήματα των σωματείων της πόλης επισήμαναν οι εκπρόσωποι του Τυφώνα Ηρακλείου στην αντιπροσωπεία του Δικτύου Πολιτών που επισκέφθηκε τα γραφεία του εμβληματικού συλλόγου.

Η υποψήφια Δήμαρχος Αιμιλία Τζίβα και ο συντονιστής του Δικτύου Πολιτών Κώστας Κικκίμης είχαν μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση με τον πρόεδρο του Τυφώνα Βαγγέλη Νικολάου και τον έφορο του τμήματος μπάσκετ Χάρη Αλεξίου, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του σωματειακού αθλητισμού στην πόλη.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έλλειψη αθλητικών υποδομών και γηπέδων στο Ηράκλειο Αττικής κάτι που έχει ως αποτέλεσμα από τη μία να μην μπορούν οι νέοι άνθρωποι να αθληθούν και από την άλλη οι ομάδες να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση μη μπορώντας να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολάου: «το 2014 είχαμε τέσσερα προβλήματα, τώρα έχουμε οκτώ» και συνέχισε χαρακτηριστικά:

  • Τα γήπεδα ακόμη και αυτά που υπάρχουν εξακολουθούν να μην έχουν νομιμοποίηση, ορισμένα δε από αυτά είναι αυθαίρετα !!!
  • Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να δημιουργηθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις οι τελευταίες έγιναν τη δεκαετία του 90, και οι όποιες παρεμβάσεις, έχουν γίνει με μεγάλη προχειρότητα σπαταλώντας στην ουσία δημόσιο χρήμα χωρίς να συντηρήσουν ουσιαστικά και να βελτιώσουν την κατάσταση που ήδη υπάρχει.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επισκευή του τερέν του γηπέδου του Τυφώνα που ανακατασκευάστηκε το φθινόπωρο του 18 και σήμερα είναι πάλι σχεδόν ακατάλληλο !!!
  • Ο κανονισμός λειτουργίας που θέσπισε η διοίκηση Μπάμπαλου είναι αναχρονιστικός, οξύνει τα προβλήματα μεταξύ των ομάδων, δεν έχει λογική στην κατανομή ωρών χρήσης των εγκαταστάσεων, δεν προβλέπει τρόπους νόμιμης χρήσης διαφημίσεων στα γήπεδα ενώ η διαδικασία των επιχορηγήσεων χαρακτηρίστηκε προβληματική και καθόλου αντικειμενική.
  • Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου, ο οποίος προγραμμάτισε προεκλογική ομιλία στο κλειστό της Ζεφύρου την ημέρα που ο Τυφώνας επρόκειτο να διοργανώσει φιλανθρωπικό τουρνουά με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η εξόχως συμβολική διοργάνωση.

Η υποψήφια Δήμαρχος Αιμιλία Τζίβα κατέθεσε τις προτάσεις του Δικτύου Πολιτών για την αναγέννηση του αθλητισμού στο Ηράκλειο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη εκπόνησης ενός ολόκληρου στρατηγικού σχεδίου που θα αφορά το σύνολο της πόλης και τους κατοίκους και όχι μεμονωμένες παρεμβάσεις με τη λογική του μπαλώματος. «Η αλλαγή πορείας και αναβάθμισης τους αθλητισμού στο Ηράκλειο πρέπει να είναι προϊόν βούλησης για βοήθεια από πλευράς διοίκησης του Δήμου, αλλά και ουσιαστικής διαβούλευσης με τους ανθρώπους του αθλητισμού και όλα τα σωματεία προκειμένου το νέο πλαίσιο που θα δημιουργηθεί να είναι κοινά αποδεκτό και να έχει ίση αντιμετώπιση». Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη αξιοποίησης των αθλητικών υποδομών που υπάρχουν στα σχολεία αλλά και στην ουσιαστική τους αναβάθμισή τους σε πολυχώρους αθλητισμού πολιτισμού ως πόλους έλξης νέων ανθρώπων.

«Η διοίκηση Μπάμπαλου αντιμετωπίζει τον αθλητισμό στην πόλη με μεγάλη προχειρότητα και με τη λογική της παρέας, των κολλητών και των ψήφων τους. Η κεντρική πολιτική αντίληψη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για τον αθλητισμό, θα μπορούσε εύκολα να συνοψιστεί στο τρίπτυχο: δημοκρατία, διαφάνεια, υπεράσπιση του αθλητισμού ως κοινωνικό αγαθό. Το τρίπτυχο αυτό είναι η συμπύκνωση των θεσμικών αναγκών και προτεραιοτήτων για το σήμερα και το αύριο του αθλητισμού”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ